Így ünnepel egy stílusos gengszter

Snoop Dogg
Vágólapra másolva!
1993. november 23-án jelent meg a hiphop egyik alapműve, a Doggystyle. Az akkor Snoop Doggy Dogg néven futó rapper az évfordulóra (most épp a DJ Snoopadelic aliast választva) összerakott egy mixet a hangmintázott számokból.
Vágólapra másolva!

Az itt meghallgatható, letölthető 54 perces mixben nem elsősorban az az érdekes, hogy mik voltak a mintázott funk- és soulszámok - hiszen akit az ilyesmi érdekel, már régóta megtudhatja mondjuk a WhoSampled oldalról. Hanem az, hogy Snoop ráénekel a számokra, vagy párbeszédbe lép velük, és persze néha lazán elrappelget, mondjuk a Murder Was The Case-ből egész sokat (ez az egyik legmélyebb dal, amit valaha írt, mondja), és mesél is egy-két dolgot a számokról, hogyan csinálta ezt-azt ő meg Dr. Dre.

Eget rengető újdonság nem derül ki (hogy pl. Curtis Mayfielddel, ja nem is, Isaac Hayesszel dumált aztuán, hogy a G'z Up, Hoes Down mintájának jogosításával gondok voltak, és minden szuper volt - enélkül az információ nélkül azért még az elkötelezett hiphoposok is tudnának élni). Hanem az egész mix annyira hangulatos, olyan végtelenül laza és menő, hogy a hallgatása közben simán elhiszed: Snoop Dogg-gal lógni lehet a legjobb dolog a világon. (Van a mixhez egy kis kedvcsináló videó is.)