Intel reklám a Bacelona mezek belsején: Look Inside

Vágólapra másolva!
Bármennyire is sokkoló, hogy mennyi reklám zúdul ránk a mindennapokban, még mindig jó szembesülni azzal, hogy újra és újra előjönnek kreatív, testre szabott ötletek a témában.
Vágólapra másolva!

Most a számítógép-chip gyártó óriás, az Intel jelentette be, hogy egy megállapodást írt alá az FC. Barcelonával: az IT-cég reklámjait a Barcelona mezeinek a belsejére fogják rányomtatni, így azok akkor lesznek majd láthatóak, amikor egy-egy gól után a játékosok a fejükre húzzák a pólójukat.

A megállapodás keretében a játékosoknak előírják, hogy így örüljenek a góloknak, de a fejre húzott póló egyébként is általános jele a gólörömnek, mióta a játékvezetők sárga lappal büntetik, amikor a gól utáni ünneplés közben a játékosok teljesen leveszik a mezüket.

Az, hogy a csapat hivatalos meze alatti alsó pólón személyes üzeneteket küldenek szét a játékosok, viszonylag gyakran előfordul, de az, hogy erre egy hivatalos reklámszerződés keretében egy cég egy kalap pénzt adjon, eddig példa nélkül állt.

Hab a tortán - és aligha véletlen -, hogy a számítógépek normális esetben "láthatatlan" alkatrészeit gyártó Intel szlogenje: Look inside! vagyis "Nézz bele!".