Vágólapra másolva!
A második hosszabbítás utolsó másodpercében dobott győztes kosarat Jeff Teague, az Atlanta Hawks játékosa az NBA-ben karácsony másnapján.

127-125-re győzött az Atlanta Clevelandben az NBA december 26-i játéknapján. A két csapat nem bírt egymással egészen a második hosszabbítás végéig - akkor a Hawks védője, Jeff Teague megeresztett egy dobást, melynek végén a labda hosszan táncolt a gyűrűn, majd szépen a hálóba csurgott. Először a gyűrűre, majd a palánkra, majd még háromszor a gyűrűre pattant a labda, mielőtt győztes kosár lett volna belőle.

Teague ráadásul eddigi pályacsúcsát megdöntve 34 pontot szórt, és ő adta a legtöbb gólpasszt a csapatában (14-et). A hazaiak közül különösen a negyvenpontos Kyrie Irving sajnálhatta a vereséget.

Szintén hosszabbítás döntött a Portland TrailBlazers-Los Angeles Clippers meccsen (116-112). Itt Wesley Matthews volt a hős, aki zsinórban négy büntetőt értékesített az utolsó egy perc öt másodpercben. A Portland ezzel jelenleg az NBA legjobb mérlegű csapata, 24 győzelmére csupán 5 vereség jut.

A Hoston Rockets 100-92-re verte a Memphis Grizzliest, a San Antonio Spurs 116-107-re nyert a Dallas Mavericks ellen.