Milliárdos profit a svájci bankóriásnál

Vágólapra másolva!
Remekül sikerült Svájc legnagyobb bankjának, a UBS-nek az első negyedéve. A pénzintézet profitja a vártnál nagyobb mértékben, 1 milliárd svájci frank fölé emelkedett, ráadásul egy különleges osztalékfizetést is bejelentettek. 
Vágólapra másolva!
  • A UBS nettó profitja 6,7 százalékkal, 1,05 milliárd svájci frankra emelkedett az első negyedévben. Ez jelentősen meghaladta az elemzők által várt 885 millió svájci frankos profitot.
  • A svájci pénzintézetnél egyre jobban beérik az új stratégia gyümölcse, melynek keretében egyre gyorsabban építik ki a kötvénykereskedési üzletág tevékenységét.
  • Megerősítették, hogy a nyereségnek több mint a felét fogják kifizetni osztalékként, amint a bank eléri tőkemegtérülési céljait. A UBS 15 százalékos tőkearányos megtérülést tűzött ki maga elé korábban, amit azonban 2016-nál előbb nem valószínű, hogy sikerül teljesíteni a szigorodó tőkemegfelelési előírások miatt. A menedzsment megerősítette, hogy tartani tudják ennek a célnak a 2016-os elérését.
  • Ezen túl új holding-társaságot hoznak létre a különböző régiókban lévő különböző jogi egységeinek elkülönítése érdekében. Ennek befejezése után részvényenként 0,25 svájci frankos különleges osztalékot fognak fizetni a tulajdonosoknak.
  • A megkezdett költségcsökkentések befejezési határideje viszont kitolódik. A bank 2,1 milliárd svájci frankot kívánt lefaragni a költségekből 2015-ig, azonban addig csupán 1,4 milliárd svájci frankos megtakarítást fognak tudni elérni előreláthatóan.