Hasztalan volt, majdnem hős lett

OPTA stat RUS-KOR kapura
Vágólapra másolva!
Oroszország kissé szenvedős meccset játszott Dél-Koreával a vébén, ám mindkét edző, Fabio Capello és Hong Mjung Bo jól nyúlt bele a meccsbe - ebből aztán egész pofás kis második félidő kerekedett ki.
Vágólapra másolva!
Forrás: Origo

Mindkét csapat óvatosan kezdett az első félidőben, de érezni lehetett, hogy egyikük sem akar alibizni. Ez később be is bizonyosodott: a második félidőben jóval többet próbálkoztak lövéssel. A legszembetűnőbb a kaput eltaláló lövések száma: összesen tízig jutottak a csapatok, amiből kilencet a második félidőben jegyezhettünk fel.

Capellóék tehát a szünetben jól motiválták a játékosokat, ráadásul jó érzékkel is cseréltek.

Li Kun Ho 15 perc játék után szerzett vezetést Dél-Koreának, Alekszandr Kerzsakov pedig mindössze három perccel a beállása után talált be. Ami viszont különös: Li nem játszott túl emlékezetesen, amit az adatok is alátámasztanak: tízből egy párharcot nyert meg, ezen kívül visszaszerzett egy labdát - ráadásul a lövése sem volt különösebben veszélyes, csak épp Igor Akinfejev bevédte. Lényegében tehát Li semmi különössel nem rukkolt elő, mégis kis híján hős lett Koreában.

Forrás: Origo

Érdekes még, hogy a hajrá az oroszoké volt, akár fordíthattak is volna, ám közben a párharcokat zömmel a koreaiak nyerték, ahogy azt a sikeres szerelések aránya is mutatja.

Forrás: Origo