Rakétákat indítottak Oroszországból Ukrajna területére

Vágólapra másolva!
Legalábbis az ukrán média szerint, amely videofelvételekkel bizonyítja a támadást.
Vágólapra másolva!

Ukrán sajtójelentések szerint Grad rakétarendszerrel három sorozatot lőttek ki szerda este Oroszországból Ukrajna területére. Csütörtökön olyan videofelvételek jelentek meg az interneten, amelyek az ukrán média szerint bizonyítják a támadás tényét.

A rakétákat állítólag az oroszországi Gukovo településről indították és a kelet-ukrajnai Luhanszk megye krasznodoni járásában csapódtak be. Előbb az ukrán média adott hírt a támadásról helyi szemtanúkra hivatkozva. Később a YouTube videomegosztó portálon gukovóiak több kameraállásból, a rakétavetőktől alig néhány száz méterről készített videofelvételeket tettek közzé, amelyeken az látható, hogy rakétasorozatokat lőnek ki Ukrajna irányába. A támadás okozta károkról, veszteségekről egyelőre nem érkezett hír.

Közben második napja nem csitulnak a harcok Donyeck megyében, az orosz határ közelében lévő Marinyivka településnél a terrorellenes erők és a Moszkva-barát szeparatisták között. A kelet-ukrajnai harci cselekményeket figyelemmel kísérő Dmitro Timcsuk ukrán szakértő, a Katonapolitikai Kutatások Központjának vezetője Facebook-oldalán arról számolt be, hogy az ukrán fegyveres erők a szakadárok négy támadását verték vissza. Megsemmisítették a szakadárok három harckocsiját, két páncélozott harcjárművét és 3 gépkocsiját.

A lázadó fegyveresek aknavetőkkel támadást intéztek a Luhanszk közelében lévő Metaliszt falu melletti ukrán katonai ellenőrzőpont ellen, valamint harckocsikkal lőtték a terrorellenes erők állásait a luhanszki repülőtér területén. A szakértő értesülései szerint a katonák között nincsenek halottak.