Vágólapra másolva!
Az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapatához szerződött Italee Lucas, a 25 éves irányító a korábban a North Carolina University és a WNBA-ben szereplő Tulsa Shock játékosa is volt, legutóbb Angolában kosarazott.

"Nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptok a bizonyításra a DVTK menedzsmentjétől és Maikel Lopez vezetőedzőtől. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy érmet szerezzen a csapat" - nyilatkozta mondta Italee Lucas.

"Italee a vezetőedzőnk javaslatára került hozzánk, aki jól ismeri őt a spanyol bajnokságból" - mondta Szabó Tamás, a DVTK ügyvezetője. "Megalkuvást nem tűrő, remek fizikai képességekkel rendelkező játékos, aki irányító létére a pontszerzésből is kiveszi a részét mindamellett, hogy a csapat vezére. Idén érmet kell szereznünk, és biztos vagyok benne, hogy Italee személyében a kirakós egyik fontos eleme került ma a helyére."

Italee Lucas megérkezett Diósgyőrbe Forrás: Dvtk.eu

"Olyan játékos, aki pontosan illik az általam elképzelt játékstílushoz, és azt meg is tudja valósítani a pályán" - tette hozzá Maikel Lopez, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője. "Sokat erősödtünk vele, győztes típus, ezt a spanyol bajnokságban az ellenfél csapatának edzőjeként a saját bőrömön is megtapasztalhattam."

Italee Lucas középiskolásként kétszer vezette győzelemre csapatát (Centennial High School) az állami bajnokságban. Képességeire hamar felfigyeltek, így tagja volt az U18-as és az U19-es amerikai válogatottnak is, utóbbival 2007-ben világbajnoki címet szerzett.

Kosárlabda karrierjét az észak-karolinai egyetemen folytatta, és a North Carolina Universityben nyújtott teljesítménye alapján szerződtette a WNBA-ben szereplő Tulsa Shock csapata. Európában játszott az izraeli Bnot Hasharon, a román CSM Satu Mare és a spanyol Hondarribia-Irun együttesében.

Az elmúlt évet az angolai Inter-Clube de Luanda együttesében töltötte, amellyel megnyerte a bajnokságot, az afrikai BL-t, illetve a Szuperkupát is, és őt választották a legértékesebb játékosnak is.