Már jövő héten érkezhet az új iPad

Apple
Vágólapra másolva!
Előbbre hozta, és jövő héten tartja az Apple második őszi termékbemutatóját.
Vágólapra másolva!

A Recode értesülései szerint október 21. helyett már jövő hét csütörtökön megtartják az Apple második őszi termékbemutatóját. A kaliforniai cég szeptemberben mutatta be az elődeinél jóval nagyobb kijelzővel szerelt iPhone 6 és 6 Plus okostelefonokat, és a jövőre boltokba kerülő Apple Watch okosórát.

Azt még hivatalosan nem tudni, hogy mit fog bemutatni az Apple, de nagy valószínűséggel a mostani rendezvényen debütálhat az iMac család új tagja, amely félelmetesen éles: maximálisan 6400x3600 pixeles felbontású Retina-kijelzőt kaphat. Elődeihez képest új processzorrel és erősebb grafikai kártyával szerelhetik fel.

Az okostelefonok után érkeznek az új táblagépek is. Az új iPad vélhetően 9,7 colos érintőképernyőt kap, míg kisebbik testvére, az iPad Mini marad 7,9 colos. A kijelzőt antireflekt réteggel vonják be, érkeznek a telefonokról ismert Touch-ID ujjlenyomatolvasók, ahogy olyan információ is napvilágot látott, hogy az Apple Watch okosórához hasonlóan arany, vagy aranyozott vázzal is kaphatóak lesznek.

A Yosemite az okostelefonokat, táblagépeket és asztali számítógépeket köti össze Forrás: Imaginechina/Ru Weizhen

A júniusban bemutatott, az Apple számítógépein használt Mac OS X Yosemite is jövő héten jelenhet meg. A szoftver számos újítást hoz, ami azonban a legfontosabb, hogy összeköti az okostelefont, a táblagépet és az asztali gépeket.

Wifi vagy bluetooth segítségével szinkronizálhatjuk majd fájlainkat Apple-eszközeink között, ahogy fogadhatunk, indíthatunk hívásokat, és küldhetünk SMS-t akár az asztali gépről vagy a tabletről is. Az okostelefonon megkezdett e-mailt úgy tudjuk folytatni hazaérve a számítógéphez, hogy az már automatikusan megnyílik előttünk. Ehhez persze kell, hogy az eszközök folyamatosan kommunikáljanak egymással, s csak akkor lesz népszerű, ha hibátlanul működik is.