Levendulás keksz újragondolva

Vágólapra másolva!
Ez a keksz egyszerűen elkészíthető, sokáig eltartható, egészséges és nagyon finom! Kávé, tea mellé, gyümölcslevesekhez kitűnő.
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?
10 dkg mazsola
2 dl szőlőlé (vagy bor)
12 dkg finomliszt
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 kiskanál sütőpor
csipetnyi só
15 dkg vaj
1 evőkanál szárított levendula
1 tojás

LifeNetwork


Hogyan kell elkészíteni?
A mazsolát egy jól záródó üvegbe tesszük, a szőlőlével felöntjük, és legalább egy napig állni hagyjuk, ezalatt a szemek szépen kigömbölyödnek. Sütés előtt a mazsolát lecsöpögtetjük, aprítógéppel vagy botmixerrel pépesítjük. A lisztet a sütőporral, csipetnyi sóval meg a levendulával elvegyítjük. Hozzáadjuk a puha vajat, az egész tojást, a mazsolapépet, és alaposan összedolgozzuk. A tésztát fóliába csomagolva néhány órára hidegre tesszük, azután lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és kedvünk szerinti formákat szúrunk ki belőle. A kis tésztadarabokat sütőpapírral borított tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben 8-10 perc alatt szép világosra sütjük. Meghinthetjük levendulás porcukorral is, de anélkül is fantasztikusan finom!