A szakadék szélén táncol a Yahoo

Vágólapra másolva!
Nincsenek könnyű helyzetben a Yahoo részvényesei, az árfolyam technikailag fontos szinteknél jár, melyek ha elesnek, akkor nagyobb esés is jöhet. A befektetők közben egyre kevesebbre értékelik a cég működését, nő a bizalmatlanság.
Vágólapra másolva!

Meglehetősen fontos szintekhez ért a Yahoo árfolyama az elmúlt napokban, miután 38 dollárról megintulva alig 1 hónap alatt 52 dollárig menetelt az árfolyam. Ahogyan arra már pár napja figyelmeztettünk, egy ekkora emelkedés után akár egy természetes korrekció is jöhet, most pedig fontos szintek elesése alapozhatja meg a mínuszokat.

Egyrészt a meredek emelkedő trendvonal a tegnapi eséssel látszólag megtört, másrészt pedig az indikátorok (MACD, RSI) mutatnak olyan jeleket, melyek alapján akár jelentősebb korrekció is várhat a részvényre.

Bár az 50 dolláros szint akár lélektani támaszt is jelenthet (és jelentett is tegnap), ez a szint azért nem tűnik annyira erősnek, egy meredekebb zuhanás esetén inkább a 44 dolláros szint lehet az, ami megfoghatja a részvényt. Itt az 50 napos mozgóátlag, és egy korábbi lokális csúcs található.

A Yahoo napi grafikonja (Nasdaq) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

A gyenge teljesítményhez ugyanakkor szükség lehet az Alibaba gyengélkedésére is, miután a Yahoo piaci kapitalizációjának több mint 50 százaléka az Alibaba-részesedésből adódik. Miután az Alibaba értékeltsége igen magas, nem zárható ki, hogy a következő hónapokban gyengélkedni fog a részvény. Persze azért az is hozzá kell tenni, hogy az értékeltségi szintek "normalizálódása" az üzleti teljesítmény javulásán keresztül is elérhető, és ezek általában nem 2-3 hét alatt történnek meg.

Ezzel együtt azért van tér az Alibaba-részesedés értékének csökkenésére, ahogyan arra is, hogy a piac egyre pesszimistábban ítélje meg a Yahoo működésének értékét a főbb szektortársakhoz képes. A szektorra jellemző 10-es előretekintő EV/EBITDA ráta mellett már 55 százalékos a Yahoo operációjának diszkontja, ami finoman szólva sem arra utal, hogy egyre nagyobb lenne a bizalom a cég iránt.

Forrás: Investor.hu

A részek összessége, és a technikai kép alapján tehát igen nehéz lenne most amellett érvelni, hogy a Yahoo árfolyamának tovább kellene emelkednie. Lefelé viszont igen nagy tér nyílhat meg a papír előtt, a Marissa Mayerrel szembeni egyre nagyobb elégedetlenség pedig akár el is felejtetheti az Alibaba szárnyalása kapcsán kialakult jó hangulatot, és jókora korrekciót mutathat az árfolyam.