Ráharaptak a Burger Kingre

Burger King
Vágólapra másolva!
Kedvező technikai kép alakult ki a Burger King és a Starbucks grafikonjaira pillantva. A részvények történelmi csúcsaik közelében járnak, melyek áttörése nagyszerű jel lenne, és a remek piaci hangulatban újabb történelmi magasságokba emelkedhetnének. 
Vágólapra másolva!

BURGER KING: Történelmi csúcsa felé vette az irányt

Október közepén a 28 dolláros szintről elrugaszkodva az elmúlt napokban történelmi csúcsra jutott a Burger King. Azóta az árfolyam egy jelentősebb korrekció során visszatesztelte a korábbi csúcsnak számító 34 dolláros szintet, ráadásul innen felpattanva ismét sikerült erősödésbe lendülni.

A 39,5 dollárnál lévő Fibonacci-szintet is célba veheti az árfolyam, igaz ehhez még a 37 dollár körül található csúcsot is le kellene gyűrnie. Optimista esetben pedig a 41,4 dollárnál található 161,8 százalékos Fibonacci-szintet is elérhetné.

Úgy tűnik, hogy véget ért a korrekció, de az MACD eladási jelzése további gyengülésre utalhat. Ebben az esetben elsőként a 34, majd a 33,15 dolláros szint foghatná meg az árfolyamot. Ezek letörése igencsak elrontaná a kedvező technikai képet, így ezek alá helyezve a veszteségvágó megbízást igen kedvező hozam-kockázat arányhoz jutunk.

Burger King napi grafikon (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

STARBUCKS: Történelmi csúcsot ostromol

Újra a 2013 vége felé elért történelmi csúcsa közelében jár a Starbucks. Tavaly óta a meghatározó fontosságú 70, illetve 82 dolláros szintek között mozgott az árfolyam. Mostanra azonban ismét elérte a markáns 82 dolláros sávtetőt, aminek legyűrése nagyszerű jel lenne.

Kitörés esetén a sáv magassága által kijelölt 93 dolláros szintet célozhatná meg. Ehhez persze útközben le kellene gyűrnie a 86 és a 88,8 dollárnál lévő fontosabb Fibonacci-szinteket is, amit az indikátorok emelkedő trendje egyelőre megerősít.

Elképzelhető, hogy a 82 dolláros ellenállás továbbra is túl nagy falatnak bizonyul, és visszaesés következik. Azonban több jelentős támasz is húzódik a közelben, amelyek még megfoghatnák az árfolyamot. Ilyen lehet például a 78 dolláros szint, valamint az 50, illetve 200 napos mozgóátlagok.

Ezek letörése nagy valószínűséggel azt jelentené, hogy ismét visszacsúszhat a sáv aljához a részvényt. Azonban a 94 dolláros célszint még a mozgóátlagok alá elhelyezett 75 dolláros veszteségvágó szinttel is igen kecsegtető, hiszen 2-nél valamivel nagyobb hozam-kockázat arányt eredményez.

Starbucks napi grafikon (Nasdaq) Forrás: AmiBroker, Investor.hu