Bombának nézték a csecsemőt

Vágólapra másolva!
Pokolgép helyett egy négynapos újszülöttet találtak a tűzszerészek abban a táskában, amit egy ismeretlen helyezett el az egyik odesszai szülészet bejáratánál.
Vágólapra másolva!

A gyanús csomagot a szülészet ápolói fedezték fel a hajnali órákban. A gyér lámpafénynél elektromos vezetékeket és egy gyanús hangokat kiadó tárgyat láttak benne, amiről úgy vélték, hogy időzített bomba lehet.

A táska fonását drótoknak látták

A riasztás nyomán helyszínre kiérkező tűzszerészek előbb kiüríttették a fél épületet, s csak aztán közelítették meg kellő körültekintés mellett a gazdátlan táskát. Amikor végre tüzetesebben is megszemlélték a tartalmát, kiderült, hogy a pokolgépnek vélt tárgy tulajdonképpen egy bepólyált csecsemő. Amit pedig drótoknak láttak az ápolók, egy fonott bevásárlószatyor, amiben csecsemőholmikat és egy levelet találtak. Az üzenetben a baba édesanyja közölte, hogy a rossz életkörülményei miatt nem képes vállalni a gyermek felnevelését.

Több merénylet volt korábban

Az ápolók túlzottnak tűnő riadalmára az a magyarázat, hogy az ukrajnai kikötővárosban az elmúlt napokban több robbantásos merénylet is történt. Legutóbb kedd hajnalban dobtak ismeretlenek Molotov-koktélokat az egyik banki kirendeltség alagsorába, ahol komoly tűz keletkezett. Vasárnap este pedig az egyik ukrán hazafias mozgalom odesszai irodájában robbant bomba. Emberéletben egyik esetben sem esett kár.