Vágólapra másolva!
Szűcs Krisztián, a zenekar frontembere, ma délelőtt a Budapest Park sajtótéjékoztatóján jelentette be, hogy a magyar alternatív szcéna egyik legfőbb képviselője, a Heaven Street Seven befejezi működését.   
Vágólapra másolva!

Rossz és jó hírekkel is nyitott a ma délelőtti Budapest Park sajtótájékoztatója, ahol számos soron következő program bejelentése mellett, Szűcs Krisztián, a Heaven Street Seven énekese közölte a hírt, miszerint a zenekar befejezi működését. A csapat döntése szerint nem hosszabb szünetről, hanem végleges feloszlásról van szó. Szűcs Krisztián azt is elmondta, hogy az elmúlt 20 évben véghez vittek mindent, amit csak szerettek volna, így most akarják befejezni. A csapat egy országos turné keretében búcsúzik majd, zárásként a Budapest Parkban, augusztus 1-én.

Húsz év után búcsúzik a Heaven Street Seven Forrás: hs7.hu

Visszatérő világsztárok, zúzós metál bandák

A jóhírek között, olyan előadók és zenekarok fellépését is bejelentették, mint a május 16-án visszatérő, tavaly teltházat csináló Scooter, a szeptember 12-én látható, már letűnt 90-es évek hangulatát idéző Dj Bobo és a Los Angeles-i rap-rock együttes, a Hollywood Undead. A maszkos zenekar, akinek már az első lemeze is majdnem 1 millió példányban kelt el, a modern rockzenébe tökéletesen olvasztotta bele a metál stílusjegyeit, a szókimondó hip- hop szövegelést és az alternatív rockot. Aznapra – azaz június 17-re – várható a Budapest Parkba a Marilyn Manson-i hagyományokat követő Motionless In White, a szolidabb megjelenésű, ám tömörségben hasonló kaliberű Bury Tomorrow és a pimaszul kemény, mégis kellemesen dallamos rockzenét toló Asking Alexandria.

Számos ünnepi koncert mellett, fellép a magyar zenekarok krémje

Számtalan magyar zenekar nagyszabású ünnepi koncertje is a Budapest Parkban lesz. Áprilisban, a hónap végén lép fel az Irie Maffia, akik vadonatúj lemezük bemutató- koncertjével itt ünneplik 10. születésnapjukat. Május 2-án, az idén 70 éves Földes Hobo László ad koncertet, május 23-án a 30Y ünnepli 15 éves fennállását, június 5-én pedig a 20 éves Bon Bon jubilál a Parkban. Továbbá két 10 éves zenekar is a Budapest Park színpadán ünnepel, úgy mint a június 27-én érkező Vad Fruttik és a július 11-én koncertező Kiscsillag is.

Az ünnepi koncerteken kívül érkeznek még a magyar zenekarok krémjei, olyan ismert nevekkel mint a Punnany Massif, Hiperkarma, Hősök, Wellhello, Brains, Rúzsa Magdi és a szintén búcsúzó Subscribe. Koncert ad a hazai rockélet nagy legendája, az Omega is, az egykori Budai Ifjúsági Park emlékére celebrált beatmisével. A zenekar hamarosan részleteket is elárul, és kiderül majd egy nemzetközi sztár előzenekar, valamint egy hazai rádiós-lemezlovas legenda vendégszereplése is.