Kollégái kiállnak Jeremy Clarkson mellett

Top Gear
Vágólapra másolva!
James May és Richard Hammond sem hajlandó folytatni a Top Geart a felfüggesztett Clarkson nélkül. Még tart a visgálat, a BBC nem tudja pótolni a műsort.
Vágólapra másolva!

A Mirror c. brit lapnak nyilatkozó egyik BBC-s vezető elárulta, hogy James May és Richard Hammond nem volt hajlandó folytatni a Top Gear-t a felfüggesztett Jeremy Clarkson nélkül. Mint ismeretes, a sorozat 22. szezonjának utolsó két adását levette a műsorról a brit közszolgálati csatorna, mert Clarkson egy forgatáson megütötte a műsor producerét. A BBC több mint 4 millió nézőt veszített március 15-én azzal, hogy az autós műsor helyett a Brit Királyi Légierőről, a Red Arrows-ról vetítettek egy dokumentumfilmet, ezért mégis úgy döntöttek, hogy leadják a maradék adásokat.

Top Gear Forrás: BBC

A BBC2-n vasárnapon esténként vetített show egyébként élő és felvett elemeket is tartalmaz, így szükség lenne műsorvezetőkre ahhoz, hogy adásba mehessenek a korábban felvett autótesztek és egyéb anyagok. Állítólag terveztek egy különkiadást is, amelyben a Ferrari LaFerrarit a Porsche 918 Spyderrel és a McLaren P1-essel hasonlították volna össze. Közben a „Bring back Clarkson” nevű petíciónak már több mint egymillió támogatója lett az interneten. A BBC nemrég hivatalosan bejelentette, hogy március 22-én sem vetíti le a Top Gear következő részét, mivel még tart a Clarkson elleni vizsgálat, amelyet Ken MacQuarrie, a BBC Scotland igazgatója vezet.