Vágólapra másolva!
Bár az Újpest ellen játszik a Fradi vasárnap délután, a keménymag most sem ment ki a meccsre, ehelyett inkább a szurkolói kártya bevezetése ellen tiltakozik a Népligetben. Hasonlóan cselekszik az újpesti tábor is, ők Újpest főterén tüntetnek. Közben, a meccs szünetében összecsaptak a szurkolók a rendőrökel, kilenc embert állítottak elő. 

Kubatov Gábor távozását követelték azok a Fradi-drukkerek, akik a szurkolói kártya bevezetése ellen tiltakoznak a Népligetben, miközben csapatuk az Újpestet fogadta a Groupama Arénában.

Sokan menesztenék Kubatov Gábort Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

Az Origo tudósítója szerint kétezer elégedetlen fradista biztosan ott van a tüntetésen.

Robbannak a füstbombák Forrás: Origo

A demonstráció egyik felszólalója szerint a klub vezetésének valós párbeszédet kellene folytatnia a szurkolókkal. Mint mondta, el kellene törölni a vénaszkennert, és fakultatívvá tenni a szurkolói kártyát. Egy másik felszólaló, a kitiltott Zöld sas azt mondta, árulónak tartja őt a mostani klubvezetés.

Tömeg a sas előtt Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

Többen petárdákat és füstbombákat robbantottak már a tüntetés elején.

Kitört a balhé, egy embert elvittek

A mérkőzés szünetében néhány fradista át akart menni a stadion elé, de ezt a rendőrök nem engedték. A Népligeti aluljáróban csaptak össze.

Összecsapás az aluljáróban Forrás: Origo

A szurkolók sörös üvegeket dobtak a rendőrökre, és újabb hanggránátokat és füstbombákat robbantottak. Az aluljáróban tart a kiszorítósdi. Az Origo tudósítója szerint a rendőrök egy embert kiemeltek a tömegből.

Előállítások is voltak

Összesen kilenc embert állítottak elő a rendőrök a meccs alatt és a mérkőzés után. Hat szurkolót garázdaság, egyet rongálás miatt, két embert pedig azért, mert felszólításra sem hagyta abba a rendbontást.

Mentőt ötször kellett hívni, főként magatehetetlen, ittas szurkolókhoz – közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálata.