Vérben úszott a Guinness-rekorder hullámvasút

Vágólapra másolva!
Négy fiatal súlyosan megsérült, amikor Anglia egyik legnépszerűbb hullámvasútjának két kocsija összeütközött. Az Alton Tower vidámpark több mint tucatszor átpördülő Smiler elnevezésű szerelvénye egy ideig biztosan nem indulhat el újra. 
Vágólapra másolva!

A sokak által kedvelt hullámvasút két kocsija menet közben ütközött össze. Az egyik kocsi üres volt, ami 50 mérfölddel, vagyis átszámítva több mint 80 km/h-s sebességgel szaladt bele a másikba, amiben 16 ember ült - írja a Daily Mail.

Az utasok beszorultak, pánikolnak, és sokan sikoltoznak, és vér borít mindent

- közölte egy helyi rádiós a Twitteren. A BBC az alábbi fotót tette közzé a közösségi oldalon. A helyszínre légimentők, tűzoltók, orvosok és a park dolgozói siettek a baleset után, hogy megmentsék az utasokat.

A Guardian pedig az alábbi videót közölte, ami a tragédia utáni állapotokat mutatja be.

A balesetben négyen súlyosan megsérültek, köztük egy 19 és egy 17 éves lány, valamint egy 27 éves férfi és egy 18 éves fiú. Az alábbi videón megnézheti, milyen az, ha a hullámvasúton utazunk.

A Smiler egyébként Guinness-rekordernek számít, hiszen a világ legtöbb hurokkal rendelkező hullámvasútja. A hullámvasutat csak két éve adták át, de

már kétszer le kellett állítani biztonságtechnikai okokból.