Mit néznek a tévében a magyar tévések?

Azurák Csaba
Vágólapra másolva!
A tévében látott műsorvezetők, színészek és híradósok is szeretnek leülni a képernyő elé, Kasza Tibi tévéfüggőnek vallja magát, Azurák Csaba a Rising Star applikációt is letöltötte, a Barátok közt Illés Pétere pedig szakmai szemmel nézi a Trónok harcát. Ördög Nóra, Galán Angéla és Nagy Adri is meséltek tévézési szokásaikról az Origónak.
Vágólapra másolva!

Szakmailag is elemzi a látottakat

A Barátok közt színésze, Kiss Péter Balázs évek óta nem ül le a tévé elé, kedvencei azonban neki is vannak. "Nincsen otthon tévém, hisz ma már adott a lehetőség, hogy az ember maga válassza meg, hogy mikor és mit akar nézni. Akkor nézek meg egy sorozatot vagy filmet, mikor épp időm és kedvem van, nem vagyunk már a kezdési időpontokhoz kötve."

„Másfél éve dolgozom egy csapattal, akikkel kisfilmeket gyártunk, a színészet mellett ebben képzelem el a jövőmet, úgyhogy szakmai szempontok alapján válogatok. Közösen nézzük meg a kiválasztott szériákat, szakmailag kielemezzük, figyeljük a részleteket.

Ilyen például a Trónok harca, aminek szeretem a történetét nézőként, a karaktereket és a forgatókönyvet pedig filmesként követem.

Mivel színész vagyok, a színészek játéka is nagyon foglalkoztat. Kreatív meetingeket tartunk, ahol megvitatjuk a látottakat, így szeretnénk idővel fejlődni."

A jövőben szeretne saját sorozatot készíteni Forrás: Rostás Bianka [origo]

Másik nagy kedvencem évek óta a South Park, aminek köztudottan nagy rajongója vagyok. Egy olyan mesének álcázott társadalomkritika, ami nagyon régóta leköt. Szeretném megfejteni ezeknek a sorozatoknak a sikerét és a jövőben előrukkolni olyan online mini-sorozattal, amilyen Magyarországon még nincsen" - mesélte.

Kasza Tibi ironizál, magát látja szívesen

"Alapvetően tévéfüggő vagyok, nem lehet elrángatni előle, amikor én vagyok benne" - mondta Kasza Tibi.

"Nagyon kevés esetben teszek kivételt, a Trónok harca például annak ellenére tetszik, hogy abban nem szerepelek.

Mivel rengeteget utazok repülőn, próbálok tudatosan készülni az első zuhanásomra, ezért mindent megnézek, ami a légi katasztrófákról szól."

Tévéfüggőnek vallja magát Fotó: Polyak Attila - Origo

„Sokszor utazom távoli helyekre, így a Holdutazásról szóló műsorok is nekem szólnak. Ezek mellett könnyen rácsúszom a retró filmekre, mert a páromnak ezáltal tudom bemutatni azt a világot, amikor ő még nem élt. A TV2-n a Rising Start minden nap néztem, mondjuk igaz, hogy felvételről azt az epizódot, amiben én is énekeltem" - árulta el a TV2 műsorvezetője.

A gyerekek miatt mesék mennek

Ördög Nóra kedveli az élő showműsorokat, ami szerinte szakmai ártalom is. "Mi általában az event műsorokat követjük, otthon pedig, amióta gyerekeink vannak, szinte mindig valamelyik mesecsatorna megy. Amikor ők elalszanak, mi leginkább sorozatokat nézünk. Az, hogy sitcomot, vagy esetleg drámát választunk, hangulatfüggő,

a legutóbbi nagy szerelmünk például a House of cards volt."

Hangulatfüggő, hogy mit választanak Fotó: Bielik István - Origo

Barátja miatt lett sorozatfüggő

Galán Angéla, a Petőfi TV műsorvezetője több sorozatot is követ egyszerre, nemrég kapott rá az új szériákra. "Sokáig nem igazán voltam képben a most futó sorozatokat illetően. Persze voltak gyerekkori kedvenceim, mint a Dallas meg a Vészhelyzet, aztán hosszú évekig semmi. A barátom viszont nagy sorozatrajongó, úgyhogy mellette azzá váltam én is."

"Az első nagy kedvencem a Homeland volt, halálra izgultam magam az első két évadon, aztán kicsit leült, de az utolsó évada megint végig feszültségben tartott.

Szerettem, hogy valós világpolitikai konfliktusokra épít, hogy akár igaz történet is lehetne. Másik nagy favoritom a Trónok harca. Nyilván nem kell hosszan indokolnom, miért. Imádom azt a végtelen igényességet és profizmust, ami minden egyes képkockájából árad, és menthetetlenül beszippantja a gyanútlan nézőt" - részletezte.

Több szériát is követ egyszerre Forrás: Nagy Zoltán

"A Csajokat is néztem egy darabig, mert szórakoztató - persze csak kisebb adagokban, hogy az ember nehogy Lena Dunham túladagolást kapjon-, a True Detective is bejött, főleg Matthew McConaughey miatt. Mondjuk számomra annyira félelmetes volt a történet, hogy egy idő után már nem mertem késő este nézni.

Egyszer megjelent a képe a falon

Nálunk a tévénézési szokásokat nagyban a lányaink befolyásolják. Nagyon szeretik az egész estés animációs filmeket, nagy kedvenc a Jégvarázs, a Szörny RT, de imádják Spongya Bobot is" - mesélte Azurák Csaba.

Romantikus vígjátékokat és focit is szívesen néz Forrás: TV2

"A zenei tehetségkutatók nagy rajongói, a Rising Star idején például kötelező volt letöltenem az applikációt, hogy aztán a kérésüknek megfelelően szavazhassak, egyszer fel is bukkant a fotóm az élő adásban a falon. Kedvelik a Sztárban sztárt is és Az ének iskolája diákjainak is szurkoltak."

„A hivatásomból fakadóan igyekszem megnézni a 23 óra utáni beszélgetős háttérműsorokat.

A spanyol labdarúgó bajnokság és a Videoton mérkőzéseinek közvetítésére is mindig odakapcsolok.

A feleségemmel, Grétivel a romantikus vígjátékokért rajongunk, Hugh Grant filmjeit nagyon szeretjük" - árulta el a TV2 aktuális műsorainak főszerkesztője.

A sármos doki miatt nézi a szériát

Nagy Adrienn sorozatszínészként látható esténként a képernyőn, kevés alkalommal van ideje leülni a tévé elé.

"A Doktor Rusht megnéztem és rögtön beleszerettem. Izgalmas a sztori és nagyon sármos a főszereplő doktor, ami ugye nem mellékes tényező. Sorozatok tekintetében egyébként nagy kedvencem most a Hannibal, aminek alig várom már az újabb évadját."

Meghatározza a programjukat, ha kedvencük megy a tévében Forrás: TV2

"Egyébként hatalmas horror-rajongó vagyok, illetve az olyan pszicho-thrillereket szeretem, amin gondolkodni kell, és nem kiszámítható a cselekménye. Persze ha teljes kikapcsolódásra vágyom, akkor nem ezt szoktam választani. A párommal, Tomival hatalmas vetélkedő fanatikusok vagyunk,

rengetegszer határozta meg az a programunkat, hogy az épp aktuális kedvencünk mikor ment a televízióban.

Ezért is élveztem annyira, amikor ősszel a Bumm!-ban magam is játszhattam" - mesélte.