Oroszország monstre hadgyakorlatba kezdett

HORIZONTAL SQUARE FORMAT 2696756 09/10/2015 Self-propelled artillery gun 2S35 on the Armata Coalition-SV platform, displayed at the Russia Arms Expo. Alexey Malgavko/RIA Novosti
Az Armata tankkal is gyakorlatoznak
Vágólapra másolva!
Oroszországban hétfőn megkezdődött az idei év legnagyobb, Centr-2015 fedőnevű hadgyakorlata – közölte az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás szerint a fegyveres erők személyi állományából mintegy 95 ezer főt és több mint 7 ezer haditechnikai eszközt, továbbá 170 repülőgépet és húsz hadihajót vonnak be a katonai manőverbe több helyszínen. Oroszország központi körzetén kívül más katonai körzetekből is részt vesznek a hadgyakorlaton a légierő egyes egységei, szállító repülőgépei és légideszant-csapatok.

Nemzetközi konfliktust modelleznek

A gyakorlat során felmérik a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetéhez tartozó tagállamok hadseregeinek felkészültségét egy nemzetközi fegyveres konfliktus megakadályozásában, illegális külföldi csapatok megsemmisítésében. Ellenőrzik továbbá a csapatok mozgósítási képességét Baskírföldön, a novoszibirszki, a szamarai és a cseljabinszki régióban is. A hadgyakorlatot, amely szeptember 20-ig tart, Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök, a védelmi miniszter első helyettese irányítja.

Az Armata tankkal is gyakorlatoznak Forrás: AFP/Ria Novosti/Alexey Malgavko

A központi katonai körzet a Volga folyó és az Urál térségét, valamint Nyugat-Szibériát foglalja magában, központja Jekatyerinburgban található. Legnyugatibb csücske mintegy 400 kilométerre van Ukrajnától. A négy orosz katonai körzet közül ennek a területe a legnagyobb: 7,06 millió négyzetkilométerre terjed ki, ami Oroszország területének több mint 40 százaléka.