A tengerparti nyaralás csupán egy hóbort

Seychelle-szigetek
Vágólapra másolva!
Az orosz utazókat most lebeszélő turisztikai vezetőnek nyaralója volt a Seychelle-szigeteken.
Vágólapra másolva!

Ahogy az várható volt, az orosz utasszállító egyiptomi katasztrófája, illetve az orosz vadászgép lelövése a török légtér feltételezett megsértése miatt alaposan átrajzolta az orosz turisták utazási szokásait. Az egyiptomi üdülőhelyeket már korábban otthagyták, vasárnapra pedig Törökországban sem maradtak szervezett csoportok.

Mindkét országot kellemetlenül érinti a kivonulásuk,

hiszen ezek voltak az oroszok legkedveltebb célpontjai az utóbbi időkben.

Repülő érkezik az egyiptomi Sarm-es-Sejk repülőterére Forrás: AFP/Khaled Desouki

Az orosz kormány persze egyáltalán nem bánná, ha polgárai odahaza költenék el az erre a célra szánt rubeljeiket. Meg is indult a propaganda, hogy szakítsanak a korábbi beidegződéseikkel. A Roszturizm nevű állami turisztikai hivatal vezetője a Rosszijszkaja Gazeta lapnak adott interjújában például úgy fogalmazott, hogy a tengerparti nyaralás „az elmúlt pár év hóbortja” volt csupán. Oleg Szafonov szerint az oroszoknak diverzifikálni kellene az ötleteiket, ha nyaralásról van szó.

amelyet a saját véleményünknek tartottunk. Elődeink, még azok sem, akik gazdagok voltak, nem utaztak tömegesen külföldi tengerpartokra" – mondta Szafonov, aki szerint egy kínai, amerikai vagy kanadai turistának például nem egy törökországi all-inclusive nyaralás jelenti a vakációt.

Őt is elkapta a hóbort

A nyilatkozat apró szépséghibája, hogy az interjúalany maga is igencsak kedveli a tengerparti pihenést. A turisztikai vezető mondataira ugyanis egy poszt jelent meg egy korrupcióellenes alapítvány Facebook-oldalán, amely szerint Szafonov két ingatlannal is rendelkezik a Seychelle-szigeteken – írja a Moscow Times. A vezető a Dozsd TV-nek elismerte, hogy volt ingatlana a trópusi szigeteken, de állítása szerint már eladta azokat ebben az évben.

A Seychelle-szigeteken ilyen kép fogadja a "hóbortos" látogatókat Forrás: Flickr/Didier Baertschiger