Eltévedt kislányra vigyázott a Volánbusz sofőrje

elővárosi közlekedés
Budapest, 2013. január 5. A MÁV Desiro motorvonata halad el az Újpest vasútállomásnál lévő Volánbusz pályaudvar mellett, ahol egy távolsági autóbusz áll 2013. január 5-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Rossz buszra szállt egy 11 éves lány, a Volán-járat sofőrje pedig nem hagyta magára az eltévedt gyereket: egy megállóban várakoztak, míg megérkeztek a szülők.
Vágólapra másolva!

Eltévedt kislányon segített kedden a 795-ös Volán-járat sofőrje: a gyerek éppen budajenői iskolájából indult haza, és csak későn vette észre, hogy véletlenül rossz járatot választott.

Vigyázott rá

A következő megállónál, a Budakeszi úti Erdészlaknál már le is szállt,

a busz sofőrje azonban nem hagyta magára a lányt,

az utasokkal együtt a megállóban várt, amíg az időközben értesített szülők is megérkeztek.

Az emberséges sofőr történetét a kislány anyja, Tóth Mariann Melinda osztotta meg a Facebookon, az esetről a hvg.hu is beszámolt.

Kérdésünkre Mariann az Origónak is mesélt az esetről: "6-7 percet állhatott csak a megállóban a lányommal, de ebben az a szép, hogy"

– mondta az anya, aki hálás a sofőrnek, és elnézést kér a többi utas várakoztatásáért.

Neki is van gyereke

A segítőkész Volán-alkalmazott maga is apa. Mikor megkérdezték, tőle, hogy hogy megvárta a családot, azt felelte: "Csak nem képzelik, hogy itt hagyom egyedül a kislányt, nekem is van gyerekem".

Utasaival együtt várakozott a buszsofőr, nem hagyta magára a megállóban a kislányt. A kép illusztráció Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Érdeklődtünk a közlekedési társaságnál is, érkeztek-e visszajelzések sofőrjük fellépésével kapcsolatban, és pozitívan, vagy a késés miatt negatívan értékelik a történteket.

Mint megtudtuk, a Volánbusz Zrt.-nél is csak az online médiából értesültek az esetről - a járat szerintük késés nélkül érkezett meg a végállomásra, az utazók pedig türelemmel viselték a minimális várakozást.