Innovatív egészségügyi startupokat várnak Belrinbe

Vágólapra másolva!
A Bayer Pharma AG 2013 óta ír ki támogatást fiatal vállalkozóknak. A digitális egészségügy területére fókuszáló ösztöndíjprogram pénzbeli és szakmai támogatást nyújt az innovatív cégeknek.
Vágólapra másolva!

Azon frissen induló vállalkozások és fejlesztő csoportok számára, amelyeknek van egy megvalósításra váró ötletük vagy innovatív projektjük az egészségügy területén, a Grants4Apps® program kínál lehetőséget.

Olyan startupok jelentkezését várják, amelyek szoftver- vagy hardverfejlesztései, technológiai projektjei hozzáadott értéket képviselnek a betegek és orvosok számára, nagyban hozzájárulnak a betegek egészségi állapotának, életminőségének javításához, valamint elősegítik az egyes gyógyászati eljárások fejlődését. Elsősorban a női egészség, a kardiológia, a szemészet, a hematológia, az onkológia és a radiológia területére fókuszáló cégek pályázatára számítanak. A szervezők sem tartalmilag, sem formailag nem szorítják keretek közé az ötleteket:

a nevezők bármilyen integrált, új generációs technológiával pályázhatnak,

amely támogatja a terápiahűséget, a diagnosztikát, a gyógykezelés nyomonkövetését, az orvos-beteg együttműködést vagy az egyes betegségek megelőzését. A megoldások lehetnek mobil alkalmazások, szolgáltatások, online adatfeldolgozásra alkalmas viselhető eszközök, diagnosztikai csomagok vagy akár gyógyászati készítmények.

Azon öt nyertes startup, amelyik a legígéretesebb digitális egészségügyi koncepcióval pályázik,

50 000 euróig terjedő pénzügyi támogatást, valamint augusztus és december között 100 irodahelyiséget és infrastruktúrát kap Berlinben,

a Bayer Pharma AG központjában. Ezen kívül a nyerteseket a Bayer saját szakértői és független üzletemberek mentorálják üzleti modelljeik továbbfejlesztésében és projektjeik megvalósításában.

A harmadik alkalommal indított innovációs programra magyar pályázókat is várnak, 2016. május 31-ig ezen a linken lehet jelentkezni. Júniusban egy szakértőkből álló zsűri választja ki a legjobbnak ítélt üzleti ötleteket.