Vágólapra másolva!
Újabb nemi erőszakért elítélt edző ügyét túrta elő a Privatkopo.hu és a Fullank.com, ezúttal a Papp László Ökölvívó Akadémia elnöke, többszörösen díjazott edző, egykori női szövetségi kapitány múltjáról derültek ki sötét titkok. Szántó József nemi erőszak, többszörös súlyos testi sértés, és gyermekek bántalmazása miatt is került már bajba az oldalak szerint.

Szántó 1959-ben még fiatalkorúként állt bíróság elé nemi erőszak vádjával. Mikor a kinézett fiatal lány elutasította Szántó közeledését, a férfi az erdőbe csalta, ahol

levetkőztette, és megpróbálta megerőszakolni,

de a lány ellenállása végül célt ért, így a nemi erőszak nem valósult meg. A bíróság a vádat bizonyítottnak látta, de mivel Szántó kiskorú volt, megúszta felfüggesztettel.

„Tetszett egy kislány és udvarolni akartam neki. Együtt legeltettük a teheneket az erdőben és meg akartam csókolni.

már nem emlékszem, de nem téptem le róla a bugyit és a sliccemet sem húztam le. Gyanítom, hogy az akkori barátja bíztatására tett feljelentést ellenem Rozika, akivel kibékültünk, miután kijöttem a börtönből” – idézi a privatkopo.hu az ökölvívóedzőt.

Nemi erőszakra súlyos testi sértés

Szántó nem a nemi erőszak miatt került börtönbe, azt az ügyet – tekintettel arra, hogy néhány héttel 18. születésnapja előtt történt a dolog – megúszta felfüggesztett büntetéssel, ám annak hatálya alatt újabb bűncselekményt követett el, és 1963-ban végül 10 és fél hónapra leültették. Ekkor egy utcai verekedésben okozott súlyos testi sértést, de nem ez volt az utolsó ügye.

Szántó József Forrás: Monokli.com

A most 74 éves ökölvívóedző ellen most is folyik egy eljárás súlyos testi sértés miatt. 2014-ben

egy 80 éves bácsit vert meg,

többször gyomron és fejen ütötte egy szóváltás után. Az eset leírásában az is szerepel, hogy Szántó megharapta a bácsit, akit azért kezdett ütlegelni, mert a sértett az úton diót szedegetett, és az edzőnek ki kellett kerülnie. Ebben az ügyben még nincs ítélet.

A női edző szerint a nők állatok

Szántó 2006 és 2008 között a női ökölvívó-válogatott szövetségi edzője volt – ilyen múlttal már ez a tény súlyos kérdéseket vet fel –, pedig egy a szövetség elnökének, Csötönyi Sándornak írt levélben azt írták a panaszosok Szántóról, „Betegesen hiszi, hogy

akik véleménye szerint csak a nemi vágy kielégítésére valók.”

Nemi erőszak, testi sértés, mégis Szántóra bízták az akadémia irányítását Forrás: PhotoAlto/Marin / Altopress/Marin

Ebben a levélben, amit 26 edző, versenybíró és szülő írt alá, szó esik arról is, hogy a fiatal bokszolóknak rendezett táborokban rendszeresen megalázta a gyerekeket, szíjjal verette őket,

és bevezette a vesszőfutáshoz hasonló büntetéseket:

felállította a 20-25 gyereket egy sorba, a vétkesnek el kellett futnia a sor előtt úgy, hogy a sor tagjainak bele kellett rúgniuk. Aki nem rúgott elég erősen, azt Szántó a vétkesekhez hasonlóan végigfuttatta a sor előtt - részletek a Privátkopó cikkében.

A szövetség elnöke nem reagált a hozzá eljutott levélre, sőt ezután még másfél évig Szántó irányította a női válogatottat. Csötönyit annyira nem hatotta meg a levél, hogy Szántó 2009-ben Kovács Pál-díjat kaphatott, és azóta is a Papp László Ökölvívó Akadémia elnöke.