Jaromír Jágr: 45 év, 1900 pont

Los Angeles Kings v Florida Panthers GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY National Hockey League
SUNRISE, FL - FEBRUARY 09: Jaromir Jagr #68 of the Florida Panthers carries the puck during a game against the Los Angeles Kings at BB&T Center on February 9, 2017 in Sunrise, Florida. Mike Ehrmann/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A St. Louis Blues 2-0-ra győzött a Detroit Red Wings otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga, az NHL alapszakaszának szerdai játéknapján.

A hazaiak sorozatban az ötödik vereségüket, a vendégek viszont az ötödik sikerüket könyvelhették el. A St. Louis kapusa, Carter Hutton mind a 25 lövést hárította, így ebben a szezonban már negyedik alkalommal produkált kapott gól nélküli mérkőzést.

A játéknap kétség kívül legizgalmasabb mérkőzést San Joséban játszották, ahol a vendég Flordia Panthers kétszer is vezetett két góllal, másodjára akkor, amikor a harmadik harmadban a 45. születésnapját éppen szerdán ünneplő Jaromír Jágr gólpasszából Alekszander Barkov 5-3-ra írta át az eredményt - ez az assziszt volt Jágr 1900 pontja a ligában.

Amikor a vesztes ellenféltől jön a gratuláció:

Az utolsó három és fél percben azonban Joe Pavelski két gólt is ütött, így jöhetett hosszabbításban, és itt újra a vendégek tudtak eredményesek lenni.

Eredmények:
Columbus Blue Jackets-Toronto Maple Leafs 5-2
Detroit Red Wings-St. Louis Blues 0-2
Calgary Flames-Philadeplhia Flyers 3-1
San Jose Sharks-Florida Panthers 5-6, hosszabbítás után