A hadművészetről érdeklődnek a Nemzetközi Hadikultúra és Military Fesztiválon

Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárjának laktanyája, Petőfi laktanya, katonaság, laktanya, nyílt nap
Kormányőrségi fegyverek a Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárjának laktanyája, a Petőfi laktanya nyílt napja a Budapest100 rendezvénysorozat keretein belül 2015 április 18-án
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Hadikultúra és Military Fesztivál elsődleges célja, hogy megismertesse a hadművészetet az érdeklődökkel. A zászlófelvonó ünnepségen a dandártábornok ismertette a jelentkezés menetét, és a katonai szolgálat fontosságát, célját. 
Vágólapra másolva!

Az egyenruha szolgálatot, haza és nemzet iránti elhivatottságot jelent, a katonai eskü pedig egy életre szól- Gulyás Zoltán dandártábornok szerint ezt akarja bemutatni a Nemzetközi Hadikultúra és Military Fesztivál.

- mondta ünnepélyes beszédében Gulyás Zoltán dandártábornok.

A dandártábornok abban reménykedik, hogy sokan kapnak majd kedvet a fesztivál ideje alatt arra, hogy jelentkezzenek hivatásos, szerződéses vagy önkéntes tartalékos katonáknak.
A megnyitón szót emelt Lezsák Sándor, az Országgyülés alelnöke is, aki arról beszélt, hogy

történelmi katasztrófa fenyegeti hazánkat és, hogy az elmúlt évek történése miatt igen nagy szükség van a honvédelmi nevelésre.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

A fesztivál feladatának látják, hogy az ott felsorakoztatott és bemutatott eszközöket és a hozzájuk tartózó elméletet azt átadják az iskolás csoportoknak. Majd következő lépésként egy katonai gyakorlótábor keretein belül lehetne gyakorlatba ültetni az elméleti ismereteket.

– mondta Vitár Zsolt alezredes.

Azok, akik betöltötték a 18. életévüket, a hadikiegeszites.hu-n tölthetnek ki regisztrációs lapot a jelentkezéshez.

Az egészségügyi, pszichikai és fizikai alkalmassági vizsgálatot alapkiképzés követi, de csak azoknak, akik korábban még nem voltak katonák. A tízhetes elméleti és gyakorlati foglalkozások során alapismereteket szereznek az újoncok a lövészet, a harcászat és az egészségügy területén, valamint megismerik a szolgálati szabályzatot is.

Június 12-én már hatvan újonc kezdi meg alapkiképzést a MH Tiszti Akadémiáján.