A legőrültebb édességek Harry Potter varázsvilágából

Vágólapra másolva!
Harry Potter nevét mindenki ismeri: a varázsvilág ifjú tanonca már az első rész alkalmával sok ember szívébe lopta bele magát, a népszerűságe pedig egyre csak nőtt. Mindannyian emlékszünk még a jelenetre, amikor Harry és Ron a vonaton ülnek, ölükben egy rakat édességgel. Harry kinyitja a csokibékát, ami azonnal az ablakra ugrik. Vajon a valóságban is ez történik, ha felnyitjuk a mágikus dobozt?
Vágólapra másolva!

A mágikusan finom kifejezés a világon sehol nem jelent annyit, mint a Honeydukes üzletben. Már nemcsak Harry Potter térhet be a legőrültebb finomságok kicsiny boltjába, hanem akár mi magunk is. Mármint akkor, ha Orlandóba tévedünk, és meglátogatjuk az Universal Studios élményparkját.

Forrás: Megarp Wiki - Fandom

De tény, hogy a híres cukorkaüzlet tényleg létezik, és az ajtón belépve egy másik világba kerülhetünk. Amikor a bolt kialakításán fáradoztak, átfésülték a filmeket és a könyveket is, hogy előkerítsék a hozzá kapcsolódó utalásokat.

A leírások alapján fejlesztették ki az édességeket.

Sőt, még a csomagolást is a filmek segítségével, illetve a filmeken dolgozó grafikai tervezőcsapat közbenjárásával álmodták meg.

Forrás: Mad Like Alyce

Az első mágikus édesség, amivel Harry Potter találkozik, az a csokibéka. Hihetetlenül sűrű és nehezen fogyasztható, de az garantált, hogy nem ugrik ki a dobozból. Még biztosan emlékszünk a különböző ízű, bab alakú drazsékra is, amelyek között ott lapul a csokoládés, kókuszos, epres, ám a spenót ízű is. A varázsédességek között ott szerepel a fánk, a pillecukor, a pite, a puding és még sok más nyalánkság, amelyeket a filmekből és a könyvekből már jól ismerünk.