Kilencvenévesen járja a világot az orosz nagyi

baba lena 90 éves világutazó
Vágólapra másolva!
1927-ben született a szibériai Krasznojarszkban, idén áprilisban töltötte be kilencvenedik életévét. Hét évvel ezelőtt, 83 éves korában döntött úgy, hogy a hátralevő aktív éveit a világ felfedezésével fogja tölteni.
Vágólapra másolva!

Baba Lena Erkhova korábban nem sok mindent látott a világból. Mezőgazdasági munkát végzett és egy tejüzemben dolgozott hosszú évtizedeken keresztül.

A '70-es években egyszer eljutott Prágába, Lengyelországba és az NDK-ba,

és bár élvezte az utazást, sem ideje, sem pénze nem volt további utakra. A fordulat 83 éves korában következett be, amikor ismerősei meghívták, hogy tartson velük a híres cseh fürdőhelyre, Karlovy Varyba.

Forrás: youtube

Ez volt az első külföldi útja negyven év után. Azóta minden fillért félretesz a nyugdíjából és a bevételéből, amit szobanövények eladásából szerez, hogy évente egyszer-kétszer hátizsákos turistaként nekivágjon a nagyvilágnak. Járt már Németországban és Lengyelországban, bebarangolta egyedül Vietnámot, Rómát, Tenerifét, Thaiföldet, és teljesült az álma: áprilisban a 90. születésnapját a Dominikai Köztársaságban ünnepelte.

Forrás: youtube

Amikor egy tévéshow-ban azt kérdezték tőle, nem fél-e egyedül utazni, azt felelte:

A legtöbben elcsodálkoznak a koromon, meg hogy ennyi idősen utazom, és mindent megmutatnak nekem, a legszebb strandokat vagy a legjobb éttermeket.”

Forrás: youtube

Az időközben Facebook- és Instagram-sztárrá vált Baba Lenát néhány utazási iroda is felkarolta, hogy minél több helyre eljuthasson még az életben. Reméljük, lesz ideje bejárni az egész világot.