Az olaszok újabb migránscsempész hajótól tagadták meg a kikötést

Olaszország, migráns, menekült, Líbia
Migrants and refugees are rescued during an operation at sea with the Aquarius, a former North Atlantic fisheries protection ship now used by humanitarians SOS Mediterranee and Medecins Sans Frontieres (Doctors without Borders), on May 24, 2016 in the Mediterranean sea in front of the Libyan coast. / AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
Vágólapra másolva!
Matteo Salvini olasz belügyminiszter egy újabb álcivil szervezet által működtetett migránsokat csempésző hajónak tiltotta meg a kikötést Olaszországban. A holland zászló alatt futó, a német Mission Lifeline által üzemeltetett vízi jármű 224 migránst szállít a fedélzetén.
Vágólapra másolva!

Salvini szerint

s annak ellenére vette fel a migránsokat Líbia partjainál, hogy az olasz parti őrség utasította a legénységet: hagyják a mentést az észak-afrikai állam parti őrségére - írja a 888.hu.

Matteo Salvini, olasz belügyminiszter. Forrás: AFP/Miguel Medina

A líbiai hatóságok ugyanis általában visszaszállítják a migránsokat Afrikába.

Az olasz belügyminiszter közölte azt is, hogy kapcsolatba lépett a holland nagykövettel a Soros-hajó tevékenységét illetően.

Majd hozzátette:

A Mission Lifeline szerint a "mentést" nemzetközi vizeken hajtotta végre, s kikötési engedélyt kért a legközelebbi biztonságos kikötőben, de eddig ezt nem adták meg.

A sorosista szervezet pontos helymeghatározás nélkül hozzáfűzte:

jelenleg északnak hajóznak, tehát eszük ágában sincs visszatérni Líbiába.

Az NGO 2016 óta 675 embert csempészett át a Földközi-tengeren, s eddig a migránsokat mindig más hajóknak adta át, hogy folytathassa a keresést.

Ez az első alkalom, hogy kikötési engedélyt kért migránsokkal a fedélzetén.

Az álcivil szervezet szerint félő, hogy