Heath Ledger azt akarta, hogy verjék meg az utolsó filmjében

The Dark Knight, Joker, Heath Ledger, Batman
Vágólapra másolva!
Tíz évvel ezelőtt érkezett a mozikba Christopher Nolan Batman-trilógiájának második része, A sötét lovag. Egy 2017-es interjúban a denevérembert alakító Christian Bale elárulta, a Joker-szerepéért posztumusz Oscar-díjat nyerő Heath Ledger annyira megszállottan törekedett a hiteles alakításra, hogy a vallatási jelenetben azt kérte tőle: ne finomkodjon, üsse meg keményen.
Vágólapra másolva!

Heath Ledger 2008. január 22-én halt meg, hónapokkal utolsó filmje, A sötét lovag bemutatója előtt. Jokerként parádésat alakított, amiért posztumusz Oscar-díjat is kapott. Hogy mennyire törekedett a hitelességre, az kiderül Joseph McCabe 2007-2008-ban készült, tavaly megjelent interjúkötetéből (100 Things Batman Fans Should Know & Do Before They Die).

Ebben a Batmant alakító (egyébként alakításával cseppet sem elégedett) Christian Bale meséli el első forgatási napját Ledgerrel. Rögtön a film vallatási jelenetével kezdtek, és Bale egy felpörgött, szerepcentrikus Ledgerrel találta szembe magát.

- emlékezett vissza Bale. A Jokerként viselkedő, a vallatás pofonjaitól felvillanyozódó gonosztevő szerepében Ledger azt kérte színésztársától, hogy ne finomkodjon, üsse meg erővel.

Ugyancsak McCabe interjúkötetében beszél a rendező Christopher Nolan arról, hogy a film Jokerének miféle előzményei vannak:

A kötetben megszólalt Heath Ledger is, aki azt mondta, annak köszönhető, hogy elvállalta a szerepet, hogy a Batman: Kezdődik! teljesen lenyűgözte. Christopher Nolan olyan világot teremtett ugyanis, ami elég sötét és drámai volt ahhoz, hogy ne utasítsa vissza a felkérést, ráadásul az előkészítő beszélgetések során teljesen megegyezett a véleményük arról, miféle Jokert kellene életre kelteni.

- mondta Ledger.