Minden tizenegyedik hamburgi bűnöző migráns

May Day Protests In Hamburg protests Leftist activists clash with riot police during annual May Day demonstrations on May 1, 2015 in Hamburg, Germany. In Germany May Day traditionally brings out a strong showing of labour unions peacefully demanding impro
HAMBURG, GERMANY - MAY 01: Sub-Saharan African migrants shout slogans during the annual May Day demonstrations on May 1, 2015 in Hamburg, Germany. In Germany, May Day traditionally brings out a strong showing of labour unions peacefully demanding improved rights for workers, though the day is often marred by anarchists and other leftist groups ostensibly protesting against capitalism yet eager to seek violent confrontation. Hamburg has a a strong and deeply-routed leftist subculture. (Photo by Alexander Koerner/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A statisztikákból az már nem derül ki, hogy a maradék 90 százalék hamburgi között mennyi a migrációs háttérrel rendelkező elkövető.
Vágólapra másolva!

Nőtt a menedékkérő migránsok aránya a bűnelkövetők között az észak-német kikötővárosban — írja a 888.hu a Junge Freiheit információi alapján.

Afrikai migránsok Hamburgban Forrás: Getty Images/2015 Alexander Koerner/Alexander Koerner

2018 első felében már 9,5 százalékra rúgott a külföldi bűnözők aránya a városban, ez tavaly még „csak” 8,6 százalék volt.

Fontos megjegyezni, ez csak azon bevándorlókat jelenti, akik nem rendelkeznek német állampolgársággal, hiszen származás alapján egyébként nem lehet bűnügyi statisztikákat vezetni Németországban.

Vélhetően

a migránsok és a migrációs háttérrel rendelkezők aránya ennél jóval magasabb Hamburgban,

de így is beszédes, hogy minden tizenegyedik bűnöző külföldi.

Ez összesen 17 405 elkövetőt jelent, köztük 1493 afgán, 713 szír, 458 ghánai és 346 iraki található.

Hamburgban a hivatalos adatok szerint egyébként

További érdekesség, hogy a tavalyi 1,2-ről 13 százalékra nőtt az erőszakos bűncselekmények elkövetői között a menedékkérők aránya.

A szexuális bűncselekmények elkövetői között is emelkedett a bevándorlók aránya.

Az adatokkal kapcsolatban érdemes megjegyezni a CDU álláspontját a migrációval kapcsolatban.

A konkrét üggyel kapcsolatban Dennis Gladiator, Hamburg CDU-s képviselője nyilatkozta ezt, de hasonló kijelentéseket tett már több vezető politikus is.

Ennek ellenére mégsem történik semmi, mert

a kikötővárost az erősen bevándorláspárti szociáldemokraták (SPD) vezetik már a második világháború óta, szinten megszakítás nélkül.

A migráns hátterűek szavazataiért cserébe pedig szemet hunynak az általuk elkövetett bűncselekmények felett.