Szerednyey Béla: Tényleg, minek folytatni a Lindát?

200 első randi sajtóvetítés
Szerednyey karaktere a főszereplő valódi apja, Trokán figurája a nevelőapa
Vágólapra másolva!
A 200 első randiban egy elvált férfit alakít, aki leég anyagilag, így odaköltözik volt feleségéhez, aki azonban új férjével lakik már együtt. Az új szerepről és egy klasszikus régiről beszélgettünk röviden a színésszel.
Vágólapra másolva!

Milyen a karaktere a 200 első randiban?

Géza, szobafestő, mázoló, a főszereplő, Luca biológiai apja... Infarktust kap, bekerül a kórházba, ott megmenti őt a professzor. Látogatja a felesége, aki viszont beleszeret az orvosba, így el is válik tőle. Géza ezután kimegy Ausztriába dolgozni, de anyagilag leégve hazajön, nincs lakása, nincs semmije. A volt feleség befogadja őt a házába. A karakterem

A figurának a lányokhoz való viszonya meghatározó. Nem volt jelen, amikor a saját lánya kamasz volt, így vannak konfliktusok és vicces jelenetek abból, hogy a másik lányt próbálja nevelni.

Trokán Péter és Szerednyey Béla Fotó: Hirling Bálint - Origo

Hol tartanak a forgatásban?

Ötven nap körül, nekem tizenvalahány nap volt eddig. 14-15-nél járok nagyjából, talán a felénél.

Volt valami vicces esemény a forgatáson?

Az egész sorozat vicces lesz. Pápai Erikával – akinek karakterével amúgy nem vagyok annyira jóban, mint az új férjével – volt egy eset... Elkezdett a székkel hintázni, majd a felvétel közepén hanyatt esett, látványosan, de szerencsére nem lett baja. Na, azon nagyon sokat röhögtünk. Trailernek kellett volna betenni, de sajnos nem kerülhetett bele a sorozatba.

Nem kerülhet bele valami váratlan, ami nincs megírva?

Az egész filmes-tévés szakmában nincs improvizáció. Egy-egy benyögés azonban maradhat, ha a rendező engedi. Nekem is eszembe jutott egy vicces mondat, megbeszéltem, hogy tegyük be.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

A színészek zömét ismerte?

Igen, szinte mindenkit. Eleinte azt hittem, hogy Gáspár Katát nem, de ötven-ötven százalékban a szüleire emlékeztet, félig Bánsági Ildikó, félig Gáspár Sándor... tehát őt is ismertem!

Volt casting, vagy egyből megkapta a szerepet?

Nem hívtak castingra.

Néha látható még az Egynyári kalandban. Ott is forgatott idén?

Az Egynyári kalandban a fiam, Patrick kiment Amerikába. Hazajött egy napra, így a sorozatban is csak egy napom volt most.

Az M3 retrotévé gyakran ismétli a Lindát, amelyben népszerű volt egykor Tomiként. Görbe Nórával szoktak beszélgetni?

Nem gyakran... néha felhív, és megijeszt azzal, hogy akarják folytatni. „Hú de jó", mondom ilyenkor, de tudom, hogy nem így lesz. Egyszer jött a hír, hogy folytatódik, de akkor megbeszéltük, hogy abban nem leszek jelen... Sikeres tévésorozatot szerintem nem kell megismételni.

Szeretnék előbb látni egy jó forgatókönyvet, amiben benne van az élet, ami elmúlt, és akkor lehet beszélgetni arról, feltámadhat-e a Linda, Szóval nem tolom el magamtól teljesen az egészet.

------------------

A 200 első randi a Viasat3-on fut minden hétköznap 21 órakor.