Sorban állnak a befektetők Latin-Amerika legmenőbb startupjánál

Vágólapra másolva!
Nem gyakran fordul elő, de jelenleg a világ legfelkapottabb startupja egy brazil cég, a Nubank. A fintech vállalat célja, hogy megreformálja a pénzügyi rendszert, jelenlegi értékét 8 és 10 milliárd dollár közé teszik a szakértők.
Vágólapra másolva!

A Nubank jó úton halad afelé, hogy a legértékesebb fintech startup legyen a világon. A vállalat a SoftBankkal tárgyal, és a japán befektetési alap egy általuk irányított latin-amerikai pénzügyi alapon keresztül fektetnének be a Nubankba.

Szakértők szerint nem kizárt, hogy a brazil vállalat akár 1 milliárd dollárnyi tőkét is tud gyűjteni a közeljövőben, de a SoftBankon kívül egy másik komoly érdeklődővel is tárgyalnak.

Ha a Nubanknak sikerül nyélbe ütnie az üzletet, akkor a 20 milliárd dollárra értékelt Stripe mögött a világ második legnagyobb fintech startupjává vállnának. A Nubank sikere jól jelzi, hogy mennyit fejlődött a brazil startup környezet, azok a nagybefektetők, akik pedig szeretnének alulértékelt vállalatokat találni, egyre többször szemezgetnek a feltörekvő piacok startupjaival.

Tarol a Nubank Latin Amerikában Forrás: Nubank

A venezuelai helyzet ellenére egyre több befektető köt üzletet Dél-Amerikában, a tavalyi év ebből a szempontból történelminek mondható. Azok számára, akik kifejezetten fintech területen keresnek lehetőségeket a latin-amerikai államok közül is kiemelkedik Brazília, ahol 55 millió embernek nincs hozzáférése banki szolgáltatásokhoz.

Ráadásul sok kritika éri a brazil bankrendszert, mivel az öt legnagyobb bank, az Itaú Unibanco-val az élen, birtokolja a tőke 82 százalékát.

A Nubank jelenleg 8,5 millió felhasználóval rendelkezik, így a második legnagyobb nem ázsiai online bank. Szolgáltatásaik között van hitelkártya és bánkártya kibocsátás, valamint különböző hűségprogramokkal is próbálják becsalogatni az új ügyfeleket. A brazilok pedig vevők erre, mert az országra nem jellemzőek a magasszinvonalú pénzügyi szolgáltatások.