A palesztinoknak szóló beruházási program előfeltétele a békének

Jared Kushner, palesztin gazdasági segélyezési konferencia
A handout picture released by the Peace to Prosperity Workshop shows White House senior adviser Jared Kushner speaking during a US-sponsored Middle East economic conference in the Bahraini capital Manama on June 25, 2019. - Kushner called for the Palestinians to accept the "Opportunity of the Century" that he says will pump $50 billion into a stagnant economy but told them they must agree to it first if they want an eventual peace deal. (Photo by - / PEACE TO PROSPERITY WORKSHOP / AFP) / === RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / HO / PEACE TO PROSPERITY CONFERENCE" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS ===
Vágólapra másolva!
A palesztinoknak szóló beruházási program előfeltétele az évtizedes palesztin-izraeli konfliktus megoldásának - mondta Jared Kushner, Donald Trump amerikai elnök veje és tanácsadója az Egyesült Államok által szervezett kétnapos palesztin gazdasági segélyezési konferencia keddi megnyitóján a bahreini Manamában.
Vágólapra másolva!

- jelentette ki Kushner. Mint elmondta, a konferencia célja, hogy a kihívásokat egy más megközelítéssel próbálják megoldani.

Jared Kushner a Manamában rendezett konferencián, 2019. június 25-én Forrás: AFP

Közvetlenül a palesztinokhoz intézve szavait hangsúlyozta:

Sem Donald Trump amerikai elnök, sem az Egyesült Államok nem hagyott cserben titeket.

"Ez a munkaértekezlet értetek van, és ha sikerül rendesen megvalósítani, jobb jövőt biztosíthat a palesztinoknak: a méltóság, a virágzás és a lehetőségek jövőjét" - emelte ki Kushner a rendezvényen, amelyet a palesztinok vezetése bojkottált, s amelyre nem hívták meg az izraeli kormány képviselőit sem.

- hangoztatta az amerikai elnök tanácsadója.

Ugyanakkor elismerte, hogy a gazdasági növekedés és jólét megteremtése nem megvalósítható egy "tisztességes és tartós politikai megoldás nélkül (...), amely garantálja Izrael biztonságát és tiszteletben tartja a palesztinok méltóságát".

Mindemellett leszögezte, hogy

a bahreini konferencia kizárólag gazdasági kérdésekkel foglalkozik, a politikai kérdések megvitatását egy későbbi időpontra halasztják.