A legfinomabb sajtos spíz, amit valaha kóstolt

sajt nyárson
Vágólapra másolva!
Nem kell messzire mennünk ahhoz, hogy igazán finom ételeket kóstoljunk. Itt van például a sajtos spíz, amely burgonyadarabokkal és áfonyadzsemmel tálalva a legfinomabb. A szlovák étel hamar a kedvencünkké válik majd, mindössze egy falatra van szükség az örök szerelemhez. Próbálja ki!
Vágólapra másolva!

Sajtos spíz

Hozzávalók:

  • 100 g füstölt sajt
  • 100 g ementáli
  • 100 g edami sajt
  • 50 g kéksajt
  • tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:
Vágjuk fel félcentis kockákra a sajtokat és kezdjük el felszúrni egy bambusznyársra.
Az a jó, ha a négy sajtféle négyszer ismétlődik, viszont érdemes elég hosszúra hagyni a nyársat, hogy ki tudjuk húzni a végén az ételből.
Forgassuk meg lisztben, tojásban és zsemlemorzsába.
Süssük ki olajban, tálaljuk hasábburgonyával, sült burgonyacikkelyekkel és természetesen áfonyadzsemmel.