Fontos felhívást tett közzé az egyik hazai nagybank

OTP Bank
Budapest, 2017. augusztus 11. Az OTP Bank Kálvin téri fiókjának bejárata. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Az OTP Bank közzétette a honlapján, hogyan törleszthetik a hiteleket az ügyfelek. Az ügyintézés az internetbankban a legegyszerűbb. A bank piaci pozíciójából adódóan az OTP Bank ügyfeleinek nagy részét érintik a fizetési moratóriummal kapcsolatos intézkedések. 
Vágólapra másolva!

Több ügyfélben merültek fel kérdések a számukra megfelelő megoldással kapcsolatban. Az OTP Bank mindent megtesz a teljes körű tájékoztatás érdekében, de a járványhelyzet lassíthatja ezt a folyamatot. Elsősorban a honlapon történő tájékozódás javasolt az ügyfelek számára - olvasható a pénzintézet tájékoztatójában.

Az OTP Bank esetében az egymilliót is meghaladja azon ügyfelek száma, akiket egy vagy több terméken keresztül is érint a közelmúltban bevezetett fizetési moratórium.

A hitelek törlesztése jellemzően a hónap végi és hónap eleji időszakot érinti terméktől és a szerződéskötés időpontjától függően.

Az OTP Bank komoly kapacitásokat mozgósított annak érdekében, hogy a március 18-án nyilvánosságra került és a kialakult fizetési szokásokat gyökeresen megváltoztató jogszabálynak teljes körűen megfeleljen. Ennek része az is, hogy

elsősorban honlapján, de a telefonos és fióki ügyfélszolgálatokon is minden aktuális és fontos tájékoztatást megad az ügyfelek számára.

Az OTP Bank Kálvin téri fiókjának bejárata Forrás: MTI/Róka László

A honlapon folyamatosan frissülő gyakori kérdés blokk is elérhető, itt találhatóak a legfontosabb kérdések és az arra adott szakmai válaszok. Ezt érdemes az ügyfeleknek folyamatosan követnie. Az internetbankkal rendelkező ügyfelek könnyen ellenőrizhetik bankszámláik, folyószámla-hitelkeretük vagy hitelkártya számláik forgalmát, egyenlegét, az előjegyzett és sikeresen kiegyenlített kamatdíj és egyéb fizetési kötelezettségeiket is.

A járványhelyzet miatt az egyéb csatornák kapacitása eltérhet a megszokottól. A fióki ügyintézésben, de a telefonos ügyfélszolgálaton is hosszabb várakozási időre kell számítani. Egyes kisebb fiókok esetében a járványhelyzet miatt előfordulhatnak akár néhány napos bezárások is.