Milyen lesz a turizmus a járvány után?

Európa vírus turizmus
Trevi-kút, Róma, Olaszország
Vágólapra másolva!
Az április 22-i, szerdai Egyenlítő ismét három érdekes és aktuális témával jön az Ozone TV-re, délután ötkor és este tizenegykor.
Vágólapra másolva!

A műsor első részében az önkéntesek segítsége a téma. Egy ilyen súlyos, anyagilag és lelkileg egyaránt megterhelő időszakban különösen felértékelődnek az emberségesség, a segítő gesztusok, az empátia. Az önkéntességet és adományozást kontrolláló akciócsoport feladata, hogy ezek a támogatások eljussanak azokra a helyekre, ahol szükség van rájuk. Révész Máriusszal, a csoport vezetőjével beszélgetnek arról, hogyan zajlik a közvetítés az ország számos segélycsoportjai között, és arról, miképpen támogathatjuk a rászorulókat a lehető leghasznosabban.

A beszélgetés második felében Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója meséli el, hogy ebből a folyamatból ők hogyan tudják kivenni a részüket. A munkájuk ugyanis nem csak az adományozásból áll, hiszen a járványhelyzet okozta frusztráció egy különös és szomorú jelenségével, a növekvő számú családon belüli erőszakkal is felveszik a harcot.

Egyelten ember áll a Trevi-kútnál Rómában, ahol naponta tízezrek nyüzsögtek Forrás: AFP/Andreas Solaro

A következő nagyobb téma a haldokló turizmus a koronavírus idején. Kiürült szállodák, törölt repülőgépjáratok, bezárt szórakozóhelyek és éttermek – ezek a koronavírus hatásai. Hazánkat, Európát és az egész bolygót tekintve beszélgetnek erről Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíróval. De egyáltalán hogyan jelent meg a tömeges és fogyasztási szokássá váló turizmus, milyen hatással van ez a világunkra?

A harmadik nagy téma a home office kiberbiztonsági veszélyei: Keleti Arthur kiberbiztonsági szakértővel veszik sorra, milyen problémák, veszélyek adódhatnak.

Bővebben április 22-én, szerdán, 17 és 23 órakor az Egyenlítőben, az Ozone TV-n.