Az Arsenal edzője szerint a folytatáshoz fel kell készülni az új körülményekre

fbl Horizontal
Arteta kinevezésével újra futballozni kezdett az Arsenal
Vágólapra másolva!
Mikel Arteta szerint az angol Premier League klubjainak most arra kell figyelmet fordítaniuk, hogy a bajnokság újrakezdése előtt felkészítsék labdarúgóikat a biztonsági intézkedések betartására.

Az Arsenal 38 éves spanyol vezetőedzője, aki március 12-én az első ismert pozitív koronavírustesztet produkálta a PL-ben, Twitter-bejegyzésében hangsúlyozta: nagyon szigorúan be kell tartani a protokollt, ennek pedig előfeltétele, hogy mindenki tisztában legyen az edzésekre, illetve a mérkőzésekre vonatkozó egészségügyi, higiéniai előírásokkal.

Arteta szerint nem csak fizikálisan kell felkészülni Forrás: AFP/Ben Stansall

"Szigorúnak kell lennünk a protokollt illetően. A józan ész alapján dől el, mikor tehetjük meg a következő lépést, nem rohanhatunk" - mondta, majd úgy folytatta: "Az a célunk, hogy játszhassunk, szükségünk van arra, hogy futballozzunk, szándékunkban áll játszani - ez fontos a társadalomnak és a gazdaságnak is. Ez a mi felelősségünk. Készen kell állnunk, hogy ha azt mondják, gyerünk, nyitva az ajtó, beletaposhassunk a gázba."

A 20 PL-klub múlt héten tárgyalt a tervekről, de döntés egyelőre nem született a március közepén félbeszakított bajnokság újraindításáról, az érintettek a kormány állásfoglalására, a korlátozó intézkedések enyhítésére várnak.