Székely Norbert szerint júliustól már teljes kapacitással működik a fehérvári edzőközpont

Székely Norbert szövetségi kapitány a női kosárlabda Európa-bajnokság C csoportjában játszott Magyarország - Törökország mérkőzésen a Cair Sportcenterben
Vágólapra másolva!
Székely Norbert, a magyar női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint a sportvilág kényszerszünete arra is lehetőséget biztosít számukra, hogy a másfél hónap múlva beinduló közös munka során a tervezettnél nagyobb változtatásokat hajtsanak végre.

A szakember az M1 aktuális csatornának adott nyilatkozatában kiemelte: a járványügyi helyzet következtében semmiképp nem a régi munka indul majd újra a korlátozások könnyítésével, mert a jövőben minden kicsit más formában és helyzetben lesz, amihez nekik is alkalmazkodniuk kell.

"Az már korábban szinte biztossá vált, hogy törölni kell a nyári felkészülési mérkőzések sorát.

Ezért kicsit nagyobb változtatásra is van lehetőségünk. Ez persze lehet előny és hátrány is, novemberben majd meglátjuk" – utalt Székely Norbert a következő Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésekre, köztük a továbbjutás szempontjából létfontosságú, Hollandia elleni találkozóra.

Az edző közölte: májusban még semmilyen programra nem készül a magyar szövetség, a felnőtt és az utánpótlás válogatottaknál június végén, július elején kezdődhet az összetartás. Hozzátette: miután törölték az idei korosztályos tornákat, a fiatalok esetében szakmailag már most arra koncentrálnak, hogyan tudják a következő évet "a lehető leggördülékenyebben felvezetni és építeni".

Székely Norbert szövetségi kapitány nagy munkakedvvel készül a visszatérésre Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

"Június 29-től kapnak zöld jelzést a válogatottak a közös munkára, így a következő pár hét még az arra való felkészülésről szól.

– hangsúlyozta.

Székely Norbert kiemelte: a világjárvány szerinte nem rendezi át alapjaiban a sportági erőviszonyokat, Európában és Magyarországon az eddigiekhez képest csupán kisebb változások lesznek majd az elkövetkezendő egy-két évben.

– mondta. Hozzátette: a klubok a jelenlegi helyzetben is becsületesen terveznek a közeljövőre, de inkább egy, mintsem két vagy akár több évre. Meglátása szerint az egyesületeknek nagyon sok nehézséggel kell majd megküzdeniük, elsősorban gazdasági szempontból.