Balesete volt, kis híján meghalt egy olimpiai érmes magyar vívó

Marót Péter az 1972-es olimpián
Vágólapra másolva!
Marót Péter az 1972-es müncheni olimpián kard egyéniben ezüst-, csapatban bronzérmet szerzett, de egy közúti baleset miatt 75. születésnapját kórházban kell töltenie – írja a Bors.

Szerdán ünnepli 75. születésnapját Marót Péter, ám ezt a szép évfordulót beárnyékolja, hogy az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világbajnok kardvívó kórházban fekszik: a minap súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett egy közúti karambolban. Marót, akit sportágában csak becenevén Macskaként emlegettek, soha nem ismert lehetetlent, megalkuvást nem ismerő sportolóként írta be nevét a vívás aranykönyvébe. Most ismét küzd: az életéért.

Marót Péter az 1972-es olimpián Forrás: borsonline.hu

Felesége, Anikó a Borsnak elmondta: egy ártatlan helyzetben, kanyarodás közben, fékezés nélkül kocsijukba rohant egy másik autó, és pont az egykori sortoló oldalát találta el.

„Péter sztrókja következtében negyedik éve kerekesszékbe kényszerül, súlyos sérüléseket szenvedett. Légmelle keletkezett, eltört a bordája és néhány napig lélegeztetőgépen volt. Szerencsére, az ápolásnak köszönhetően, már tanulja a gép nélküli levegővételt, de még csövek lógnak ki a mellkasából és fájdalmai vannak. Tudatánál van, megismer, és tudja, hogy születésnapja van" – mondta Anikó, Marót Péter felesége.

Anikó elmondta: sajnos napi szinten nem látogathatja férjét, mert a járványveszély miatt még a legközelebbi hozzátartozókat, őt sem engedik be a kórházba.