A Trónok Harca írója menti meg a történelmi vasútvonalat

US novelist George R.R. Martin in Hamburg WRITER novelist Games of Thrones author HAT George Raymond Richard Martin SQUARE FORMAT
US novelist George R.R. Martin speaks during the Harbour Front Literature Festival at the Congress Centrum Hamburg in Hamburg, Germany, 21 June 2015. PHOTO: BODO MARKS/dpa
Vágólapra másolva!
George R.R. Martin, a Trónók Harca regények írója is csatlakozott ahhoz a csoporthoz, amely a történelmi jelentősségű, szinten már ikonikus Santa Fe Southern vasútvonalat akarja megvásárolni és ezzel megmenteni.
Vágólapra másolva!

A 29 kilométeres, Lamy és Santa Fe között húzódó vasútvonal és a rajta közlekedő vonatok megmentésére George R.R. Martin mellett a Violet Crown mozik tulajdonosa, Bill Banowsky és a National Dance Institute of New Mexico társalapítója, Catherine Oppenheimer is csatlakozott.

A Lamy felöl érkezett első vonat még 1880-ban érte el Sant Fe-t tehát már mintegy 140 éve szolgálja ki a várost. A vonalat az Atchison, Topeka and Santa Fe Railway építette, majd az üzemeltetési jogokat 1991-ben vette meg a Santa Fe Southern Railway.

A vasútvonal azonban régóta veszteségesen üzemel és komoly pénzügyi nehézségekkel néz szembe, erre pedig még egy lapáttal rátett a jelenlegi járványhelyzet. A Trónok Harca írója és két társa most elhatározta, hogy megmentik a történelmi vonalat és fel is újítják azt.

A tervek között szerepel, hogy egy szórakoztató élményt nyújtsanak majd a vonaton az utasoknak, akik a korabeli kocsikban betekintést nyerhetnek a térség történelmébe és kulturális örökségébe, miközben gyönyörű tájakon haladnak át.