A valódi ok, amiért megszűnt az eredeti MacGyver

Mi történt? Így néz ki az egykori MacGyver Richard Dean Anderson
Vágólapra másolva!
Nem pont az történt, ami a legtöbb esetben szokott.
Vágólapra másolva!

A MacGyver eredetileg 1985 és 1992 között futott az ABC-n, majd 1994-ben két tévéfilm készült még belőle. A maga idejében kultsorozat volt, annak ellenére, hogy sokan már akkor is inkább csak röhögtek rajta. A stáblista szerint több epizódot rendezett például Alan Smithee, "akit" a rendezők akkor szoktak felírni maguk helyett, ha nem akarják az igazi nevüket adni a produkcióhoz. A sorozat mégis elég sok évadot megért, szám szerint hetet.

A címszereplőnek, Richard Dean Andersonnak ez az alakítás hozta meg a nemzetközi sikert: később a Csillagkapu első sorozatában láthattuk, ahol több mint száz epizódon keresztül játszotta Jack O'Neill tábornokot.

Forrás: ABC

A Looper szerint azonban nem az okozta a széria végzetét, ami a legtöbb esetben végez a sorozatokkal, azaz nem a nézettségromlás volt az ok. A lap szerint kultsorozat lett a MacGyver, és még mehetett volna tovább a számok alapján, de váratlanul eltűnt 1992 tavaszán az ABC-ről. Mi lehetett a valódi ok?

A válasz röviden annyi, hogy a főszereplő elfáradt, és a stáb nagy része is úgy érezte, hogy túl van a csúcson a széria, elérkezett a természetes vég. Egy 1997-es interjúban Richard Dean Anderson őszintén elmondta, hogy akkorra jutott el odáig a legtöbb készítő, hogy továbblépjen, új projekt után nézzen. Mint mesélte, ő addigra már nagyon elfáradt a sorozat forgatása során, és „nem volt élete", azaz alig maradt szabadideje.