Matteo Salvini a magyar család- és ifjúságpolitikát dicsérte

politics parties Horizontal
(FILES) In this file photo taken on October 19, 2019 leader of Italy's far-right League party, Matteo Salvini gestures as he speaks during a rally of Italy's far-right League party, conservative Brothers of Italy party and Forza Italia party against the government, in Rome. - Early results on October27, 219 showed Italy's right-wing opposition alliance were ahead in a regional election, heralded as a key test for the country's new left-leaning government. Firebrand Matteo Salvini is determined to wrest Umbria, a hilly region prized for its truffles and prosciutto, from the left which has governed it for 70 years by capitalising on a health scandal and biting economic crisis. (Photo by Tiziana FABI / AFP)
Vágólapra másolva!
Magyarország népesedéspolitikáját dicsérte Matteo Salvini, a Liga vezetője a Comunione e Liberazione olasz katolikus mozgalom Riminiben zajló találkozóján péntek este.
Vágólapra másolva!

A politikus kijelentette, hogy Magyarország azon kevés országok egyike, amely hatásos családpolitikát gyakorolva szembeszállt az Európai Unióban tapasztalható demográfiai csökkenéssel. A Liga vezetője azt mondta, Magyarországon emelkedett a születési ráta.

- tette hozzá a jobboldali politikus. A politika "a fiatalokhoz sem szólhat, ha nem tesz semmit annak érdekében, hogy a fiatalok családot alapíthassanak" - jegyezte meg Matteo Salvini.

Matteo Salvini, a Liga vezetője Forrás: AFP/Tiziana Fabi

Összegzésként kijelentette, hogy

a család- és ifjúságpolitikában "Orbán kettő nullra legyőzte Olaszországot".


Salvini megjegyezte, hogy a magyar parlament olyan családpolitikát fogadott el, amellyel a születési ráta 1,4 százalékról 1,6-ra emelkedett januárban.

Később a PD képviselőházi frakcióvezetője, Graziano Delrio kijelentette, hogy a jelenlegi olasz kormány a magyarnál is "fejlettebb" családpolitikát dolgozott ki, de

A Comunione e Liberazione olasz katolikus mozgalom minden nyáron Riminiben rendez találkozót. Az augusztus 23-áig tartó politikai-kulturális találkozó péntek esti beszélgetésén az olasz kormánypártok és az ellenzék vezető politikusai vettek részt.