Lipcsei játékosok nélkül a németek Nemzetek Ligájában

Joachim Löw Szocsiban, a német-svéd meccsen
firo: 23.06.2018, Sochi, Football, Soccer, National Team, World Cup 2018 in Russia, Russia, World Cup 2018 in Russia, Russia, World Cup 2018 Russia, Russia, M27, Germany - Sweden, Bundescoach Joachim LOW, GER, Portrait | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligájában elődöntőig jutott RB Leipzig játékosaira nem számít a jövő heti Nemzetek Ligája-mérkőzéseken Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, a BL-győztes Bayern Münchent pedig csak egy futballista képviseli.

A szakvezető a keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a müncheni Joshua Kimmich, Leon Goretzka, Manuel Neuer és Serge Gnabry, valamint a lipcsei Lukas Klostermann és Marcel Halstenberg azért maradt ki a keretből, mert csapataik elhúzódó BL-szereplése miatt csak a múlt héten ért véget számukra az előző idény. A Bayern középhátvédje, Niklas Süle azért jelent kivételt, mert keresztszalag-szakadása után csupán öt meccset játszott a közelmúltbeli visszatérése óta.

Szintén tagja a keretnek a BL-döntős Paris Saint-Germain két futballistája, Julian Draxler és Thilo Kehrer. "Franciaországban hosszabb volt a szünet, és ők kevesebb mérkőzést játszottak, mint a Bayern vagy a Lipcse játékosai" - mondta Löw. A német válogatott jövő csütörtökön Spanyolországot fogadja, vasárnap pedig Svájc vendégeként lép pályára a Nemzetek Ligája élvonalában. "A nemzeti csapat edzőjeként felelősséggel tartozom a játékosokért. Fontos, hogy a klubok és a szövetség szorosabban együttműködjenek, és ellenőrizzék a játékosok terhelését" - szögezte le Löw. A kapitány három újoncot hívott a 22 fős keretbe: az Atalanta balhátvédje, Robin Gosens, a Borussia Mönchengladbach középpályása, Florian Neuhaus és a Hoffenheim kapusa, Oliver Baumann is első alkalommal léphet pályára a válogatottban.