Rács mögé került egy román embercsempész

2020, Budapest, Koronavírus, kijárási korlátozás, meghosszabbítás, vírus, rendőr, rendőrség, rendőrautó, rendőr autó, illusztráció
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
A Vas Megyei Főügyészség ügyeletes ügyésze javasolta annak a román férfinak a letartóztatását, aki szeptember 10-én négy migránst vitt magával Kőszegre, hogy segítsen nekik illegálisan átlépni az osztrák-magyar határt.
Vágólapra másolva!

A férfi szeptember 10-én

vette fel autóval a négy migránst a déli határ közelében, Makó és Nagylak között, azért, hogy Magyarországon keresztül illegálisan Ausztriába juttassa őket.

A megállapodás szerint a férfi a migránsokat az osztrák-magyar határ közelébe vitte. Ott kitette őket magyar területen az autóból. Eközben az embercsempész kilépett az országból. A határtól 200 méterre várt a migránsokra, hogy miután a zöldhatáron Ausztriába jutottak, Bécsbe vigye őket.

Fotó: Medgyesi Milán - Origo

A migránsok közül hármat lakossági bejelentés alapján fogtak el a kőszegi rendőrök, de az egyiküknek sikerült elmenekülnie. Eközben a sofőrt rendőrök igazoltatták.

Az ügyeletes ügyész a szökés, rejtőzködés, illetve a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt

javasolta a férfi letartóztatását.

A bíróság az ügyészség javaslatára szeptember 13-án egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását - írja az Ügyészség oldala.