Döntetlennel kezdte a Real Madrid a spanyol bajnokságot

Karim Benzema Zinédine Zidane
Real Madrid's French coach Zinedine Zidane talks with Real Madrid's French forward Karim Benzema during the Spanish league football match between Real Madrid CF and Valencia CF at the Alfredo di Stefano stadium in Valdebebas, on the outskirts of Madrid, on June 18, 2020. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
Vágólapra másolva!
A La Liga második fordulójában játszotta a 2020/2021-es szezon első bajnoki mérkőzését a Real Madrid a Real Sociedad vendégeként.

A találkozón kezdőként kapott lehetőséget a vendégek támadója, Karim Benzema, akinek ez volt a 350. spanyol első osztályú bajnoki meccse. A 32 éves francia csatár még 2009 nyarán érkezett Madridba, előtte Franciaországban játszott, így ezt a fontos mérföldkövet kizárólag a Real Madrid színeiben érte el.

Az összecsapáson rendesen felborult a pálya az első félidőben, a vendégeknél volt jóval többet a labda, a statisztikák szerint egészen pontosan 70%-ban. A bajnoki címvédőnek minden lehetősége megvolt a gólszerzésre, de ez az első 45 percben nem sikerült, hiába helyezte nagy nyomás alá az ellenfelét.

A Sociedad először a félidő utolsó perceiben jutott kapura lövéshez, igaz, ekkor Isak próbálkozásánál Courtoisnak kellett bravúrt bemutatni, hogy 0-0 maradjon az állás a szünetre.

A második félidőben is a Madridnál volt többet a labda, ekkor is hasonlóan nagy fölényt tudtak ebben a tekintetben kialakítani, mint tették azt az első 45 percben.

A vendégek először a szünet után a 62. percben tették próbára a Sociedad kapusát, aki Benzema nagyjából 18 méterről leadott lövésénél mutatott be egy védést.

Zinédine Zidane a 70. percben nyúlt bele először a mérkőzésbe, ráadásul egyből hármat is cserélt a francia edző. A pályára lépett Casemiro, Federico Valcerde és Marvin Park, méghozzá Ödegaard, Modric és Rodrygo helyére.

Az új emberekkel sem ment azonban a gólszerzés, így maradt a 0-0 a mérkőzésen.