Önkéntes karanténba vonult a litván külügyminiszter

KARINS, Krisjanis; MACRON, Emmanuel
Krisjanis Karins lett miniszterelnök (j) fogadja Emmanuel Macron francia elnököt a rigai Nemzeti Szépművészeti Múzeumban 2020. szeptember 30-án. A francia elnök kíséretében volt Vilniusban az a két diplomata, akiknek pozitív lett a koronavírusz-tesztjük.
Vágólapra másolva!
Egyhetes önkéntes karanténba vonult Linas Linkevicius litván külügyminiszter, miután kapcsolatba került egy koronavírussal fertőzött tisztségviselővel - mondta el a tárcavezető szóvivője, Rasa Jakilaitiene hétfőn.
Vágólapra másolva!

A tisztségviselő a francia delegáció része volt Emmanuel Macron elnök múlt heti látogatása során. A BNS balti hírügynökség a vilniusi francia nagykövetségre hivatkozva azt írta, hogy

a diplomáciai képviselet két munkatársának szervezetében kimutatták a koronavírust.

Ők tagjai voltak Macron kíséretének. A szóban forgó személyek karanténba vonultak, és a nagykövetség több napra bezárt - tette hozzá a BNS.

Krisjanis Karins lett miniszterelnök fogadja Emmanuel Macron francia elnököt a rigai Nemzeti Szépművészeti Múzeumban 2020. szeptember 30-án. A francia elnök kíséretében volt Vilniusban az a két diplomata, akiknek később pozitív lett a koronavírustesztjük. Forrás: MTI/AP/Roman Koksarov

A hírügynökség szerint a párizsi küldöttség tagjait az út előtt tesztelték, és mindenki eredménye negatív volt.

Macron szeptember 28-án érkezett kétnapos látogatásra Litvániába, ahol Szvjatlana Cihanouszkaja fehérorosz ellenzéki politikussal is találkozott, aki száműzetésben él az országban.