Főpróba az ellenzék számára?

Vágólapra másolva!
Erdélyi Rezső Krisztián, a Nézőpont Intézet elemzője a Heti Tv Pirkadat című műsorában a vasárnapi időközi országgyűlési választásról, a jelöltek hátteréről, a mostani és a 2022-es esélyekről is beszélt.
Vágólapra másolva!

Az elemző beszélt a vasárnapi időközi országgyűlési választás esélyeiről. Mint elmondta, ha a kormányzat oldaláról nézi az ember, akkor az ismertsége alapján az emberek nagyjából tudják, hogy kire, milyen politikára szavaznak. Ám amennyiben az ellenzék oldaláról figyelik, akkor el lehet mondani, ez a voksolás egy nagy főpróba lesz, abban a tekintetben, hogy egy széles ideológiai spektrummal rendelkező szövetség képes lesz-e egy bármilyen ideológiájú jelöltet áttolni az embereken.

Ha a mostani jelöltet képesek lesznek a választók elfogadni, akkor az elindíthat egy lavinát is az ellenzéki oldalon.

Ugyanakkor az is igaz, hogy a most összefogott pártok közül csak a Jobbiknak az érdeke, hogy a jelölt nyerjen, a többiekről ezt nem lehet állítani, neki nem feltétlenül jó, ha a szélsőséges megnyilatkozásairól elhíresült politikus győz. Már azért is, mert ez a választás Borsod megyében lesz, ahol a Jobbik eddig erősebb volt, ám ha most a jobbikos jelölt veszít, akkor a többi ellenzéki párt, főleg a nagyobbak nyugodtan mondhatják a 2022-es helyosztáson, hogy a Jobbik itt sem volt képes győzni, ráadásul összefogással.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.