Vágólapra másolva!
Vasárnap este a magyar labdarúgó-válogatott Belgrádban lép pályára a Nemzetek Ligája B divíziójának harmadik fordulójában. A találkozó előtt Marco Rossi szövetségi kapitány elmondta, hogy a kezdőcsapatban biztosan lesz négy-öt változás a Bulgária elleni pótselejtezős csapathoz képest, míg a bolgárok elleni gólt szerző Nikolics Nemanja győzelemben gondolkodik.

A magyar válogatott szombat délután indult Szófiából Belgrádba, ahol repülőgépe nem sokkal este hat óra előtt landolt. A csapat edzésén – a klubjához már pénteken visszatérő Sallai Rolandot kivéve – minden játékos részt vett, vagyis mindenki egészséges. A hangsúly természetesen a regeneráláson és a taktikán volt ezúttal, hiszen ahogy azt a sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány elmondta, sokat kivett a játékosokból a Bulgária elleni mérkőzés.

Marco Rossi négy-öt helyen változtatni fog a magyar válogatott kezdőcsapatán Forrás: MTI/EPA/Vaszil Donev

„A Szerbia elleni kezdőcsapatban négy-öt helyen egészen biztosan lesz változás a Bulgária ellenihez képest.

Természetesen most is folyamatosan figyeljük minden játékos fizikai állapotát és többen is vannak, akik valóban teljesen kihajtották magukat csütörtökön,

ráadásul ezúttal ugyebár nem csak egy mérkőzés vár még ránk, hanem kettő, két igen erős ellenfél ellen, így jól kell sáfárkodnunk az erőnkkel, de emellett az elsődleges a játékosok egészsége"– idézi a szövetség honlapja Marco Rossi szövetségi kapitányt, aki nem gondolja, hogy előnyt jelentene, hogy a szerbek csütörtökön 120 percet játszottak a norvégok elleni pótselejtezőn.

„A teljes keretük erősebb a miénknél, így akár a cserejátékosaikkal is nagyon jók, elég a két csapat keretének az értékét összehasonlítani.

– tette hozzá az olasz szakember.

Nikolics Nemanja rendkívül fontos gólt lőtt Szófiában Forrás: MTI/AP/Anton Uzunov

A bolgárok elleni harmadik gól szerzője, Nikolics Nemanja győzelemben gondolkodik.

„Nagyon fontos számunkra ez a meccs, mert Szerbia és mi is csak egy győzelemmel tarthatjuk életben a győzelmi esélyeinket a Nemzetek Ligája-csoportunkban.

Kitűnő csapat a szerb, nagyon oda kell figyelnünk ellenük. Nagyon motiváltan és precízen kell játszanunk ellenük, ha sikeresek akarunk lenni. Mindezeket figyelembe véve én jó meccsre számítok vasárnap este" – mondta a MOL Fehérvár FC támadója.

A Szerbia-Magyarország mérkőzést az Origo élőben közvetíti vasárnap este 20.40-től.