Vágólapra másolva!
Szombat este az OTP Bank Liga 9. fordulójának rangadóján a MOL Fehérvár a Ferencvárost fogadta. A mérkőzésen az FTC szerezte meg a vezetést az első félidő végén, majd a második 45 perc elején a Fehérvár tizenegyesből egyenlített, így pontosztozkodással ért véget a találkozó.

„Két nagyon különböző félidőt láthattunk ma, főleg a másodikban tudtuk felvenni azt a tempót, amiben szerettük volna megfelelően tartani a labdát.

Az biztos volt, hogy 45 percet szerettem volna játszani Somáliát, látszik nem csak védekező középpályás, hanem támadóként is jól funkcionál.

Próbálom annyit pihentetni a játékosainkat, amennyit csak lehet,

mert nagyon fontos mérkőzések vannak előttünk és folyamatosan vannak a meccsek, én pedig szeretném kiküszöbölni a sérüléseket." – mondta Szergej Rebrov az M4 Sportnak adott interjújában.

Az FTC vezetőedzője a Bajnokok Ligájára is kitért az értékelése végén:

„Lionel Messire is készültünk, Cristiano Ronaldo játékára is készülünk majd a Juventus kapcsán a Bajnokok Ligájában." Rebrov az Origo Sport kérdésére elmondta, hogy

tudatosan cserélték be Tokmacot és Zubkovot, mert a fehérvári egyenlítés után szerettek volna nyomást gyakorolni a mérkőzés végén.

Azt is hozzátette az ukrán szakember, hogy ahogy a Barcelona ellen a három pontért léptek pályára, úgy most is ez volt a céljuk.

MOL Fehérvár FC - Ferencvárosi TC, OTP Bank Liga, 9. forduló, MOL Aréna Sóstó, Székesfehérvár, 2020.10.31. Fotó: Hirling Bálint - Origo

A MOL Fehérvár edzője, Márton Gábor így látta a mérkőzést:

„Könnyű gólt ajándékoztunk az ellenfélnek, nekik ez egy plusz dolog volt a mai mérkőzésen. Próbálkoztunk az egyenlítés után, próbáltunk változtatni, bíztam benne, hogy azok, akik bejönnek, azok tudnak rántani egyet a csapaton, de ez nem sikerült.

Mi győzelemre játszunk, mindenhol így teszünk, akkor is, ha az ellenfél a Ferencváros volt, én nem örülök ennek az egy pontnak.

Ha a mérkőzést nézzük, az történt, amit mi szerettünk volna, nem engedtük őket kibontakozni, egyszer-egyszer sikerült csak nekik kijönni a szorításból. Megvoltak a helyzeteink, az első félidőben lehettek volna nagyobbak is, ha nem kapkodjuk el őket.

Erős a csapatunk és nem adjuk fel a harcot."