Új korszak küszöbén a MacBook laptopok

notebook laptop számítógépezés internetezés otthoni munka távmunka
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Hivatalos az Apple következő sajtótájékoztatójának az időpontja.
Vágólapra másolva!

Egy hétre vagyunk az Apple idei utolsó nagy sajtótájékoztatójától, a vállalat 2020. november 10-én fogja megtartani a „One more thing" névre keresztelt eseményét. Ennek során várhatóan két dolgot jelent majd be: egyrészt útjára indíthatja a nyár óta nyilvánosan bétázó macOS 11 Big Sur operációs rendszerét, másrészt pedig leleplezi az első saját processzorát használó MacBook laptopokat.

A kép csak illusztráció Forrás: Picjumbo / Pixabay

A Bloomberg értesülései szerint első körben három gépben cseréli majd le az Intel Core processzorokat a saját fejlesztésű Apple A-Series modellekre: egy 13 hüvelykes MacBookban, egy szintén 13"-es MacBook Próban, továbbá egy 16 hüvelykes MacBook Próban debütálhat a technológiája. Ezek a notebookok külsőre állítólag körülbelül azonosak lesznek a jelenleg kapható modellekkel, az illetékesek csak jövőre kívánnak érdemi módosításokat eszközölni a termékcsalád megjelenésében.

A várhatóan minden eddiginél hosszabb akkus üzemidőt hozó MacBook gépek bejelentését bárki követheti majd élőben az Apple YouTube-csatornáján, magyar idő szerint a kérdéses napon este 7 órakor kezdődik az esemény.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!