Több városban is tüntetnek a választások miatt Amerikában

Amerikai elnökválasztás 2020
Grand Rapids, 2020. november 3. Az újraválasztásáért küzdő Donald Trump republikánus elnök támogatóihoz beszél kampánykörútja utolsó állomásán, a Michigan állambeli Grand Rapids repülőterén 2020. november 2-án, egy nappal az elnökválasztás előtt. Trump demokrata párti kihívója, Joe Biden volt alelnök. MTI/AP/Evan Vucci
Vágólapra másolva!
Több amerikai városban is tüntettek Donald Trump amerikai elnök mellett. A tüntetők a Bident segítő levélszavazatok számlálásának leállítását követelték. A jelenlegi elnök bírálói is az utcákra vonultak, ők a végszámlálás mellett álltak ki.
Vágólapra másolva!

Megmozdulások voltak Seattle-ben, Minneapolisban, Chicagóban, Detroitban, New Yorkban, Pittsburghben, Houstonban. A demonstrációk békések voltak.

Az oregoni Portland városában azonban elszabadultak az indulatok, és Kate Brown demokrata párti kormányzó

a belvárosban kitört erőszak megfékezésére kirendelte a Nemzeti Gárdát.

Portlandben nemcsak a választások miatt elégedetlenkedők vonultak utcára, hanem a rendőri erőszak visszaszorításáért tüntetők is.

Donald Trump amerikai elnök Forrás: MTI/AP/Evan Vucci

Donald Trump elnök kampánytörzse és a republikánusok közben

egyszerre négy pert indítottak a választási eredmények okán:

Wisconsinban, Michiganben, Pennsylvaniában és Georgiában.

Wisconsinban és Michiganben - ahol Joe Biden demokrata párti elnökjelölt győzött a jelenlegi állás szerint - a szavazatok újraszámlálását kérik, míg Pennsylvaniában és Georgiában a voksok megszámlálásának felfüggesztése miatt fordultak bírósághoz.